Σε λειτουργία η γραμμή SOS 1056 για βοήθεια στους πυρόπληκτους

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο της έντονης δραστηριότητας του δίπλα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη αλλά και στο πλαίσιο άμεσης ανταπόκρισής του στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, θέτει την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, στη διάθεση όλων των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή, για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο ζωής (εγκλωβισμός, σοβαρό πρόβλημα υγείας, στέγης κ.α.), θα πρέπει πρώτα να  επικοινωνήσουν με την αρμόδια κρατική υπηρεσία στα εξής τηλέφωνα:

112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Εκτάκτων Αναγκών
166 ΕΚΑΒ
199 Πυροσβεστική Υπηρεσία
100 Ελληνική Αστυνομία
108 Λιμενικό Σώμα

Μέσω της Εθνικής Γραμμής SOS 1056, οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν άμεσα, σοβαρά προβλήματα και έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν ως συνέπεια των πυρκαγιών όπως

· ανάγκη έκτακτων μεταφορών σε περιπτώσεις αδυναμίας μετακίνησης (ΑμεΑ, ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, παιδιών κ.α.)

· ανάγκη διαμονής

· ανάγκη σίτισης

· άμεση κάλυψη ιατρικών αναγκών σε εξετάσεις και ιατρικό εξοπλισμό

· αδυναμία εύρεσης ειδών πρώτης ανάγκης ή και εξειδικευμένων ειδών διατροφής (π.χ. ειδικές κατηγορίες βρεφικών τροφών)

· αδυναμία επικοινωνίας με οικεία και συγγενικά πρόσωπά

· ψυχολογική υποστήριξη

· οποιαδήποτε άλλη ανάγκη

Εθνική Γραμμή SOS 1056 

Η Εθνική Γραμμή SOS 1056 του Οργανισμού είναι στελεχωμένη από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους και εξειδικευμένους Εθελοντές και είναι διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες τον χρόνο.

Οι κλήσεις προς την Γραμμή 1056 είναι δωρεάν, από σταθερό και κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, για κλήση από καρτοτηλέφωνο ΔΕΝ απαιτείται τηλεκάρτα, ενώ παράλληλα η κλήση από καρτοκινητά δεν απαιτεί διαθέσιμες μονάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Τηλ. Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 [email protected]

Διαβάστε επίσης

ΕΠΕ: Οδηγίες προστασίας από την έκθεση στον καπνό της πυρκαγιάς

Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός: Αυξημένος κίνδυνος καρδιακών προσβολών και θανάτων λόγω καύσωνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.