Βαριά καμπάνα σε αντιεμβολιαστή γιατρό – Του αφαίρεσαν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Την αφαίρεση άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, αποφάσισε για αντιεμβολιαστή γιατρό το πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, μετά από επώνυμες καταγγελίες.

Η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου, ήταν ομόφωνη και είναι η πρώτη φορά στα ιατρικά ιστορικά, που αφαιρείται για πάντα η άδεια από γιατρό να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, μετά από συνεχείς συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αφαίρεσε από τον συνάδελφο γιατρό διά βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο, αλλά η ποινή είναι εφέσιμη, ενώ δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Καταγγελίες για τον γιατρό 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συγκεκριμένος γιατρός, τον οποίο είχαν καταγγείλει για δύο υποθέσεις, ελεγχόταν από το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου. Η πρώτη καταγγελία αφορούσε στις αντιεπιστημονικές απόψεις του σχετικά με την πανδημία της COVID-19 και τον εμβολιασμό, αφού χορηγούσε, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών.

Η δεύτερη υπόθεση ήταν, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, ότι προέτρεπε τους ασθενείς να αρνηθούν νοσηλεία τους σε νοσοκομείο. Υπήρξε και πάλι επώνυμη καταγγελία από κάτοικο του Βόλου ότι έχασε τη σύζυγό του εξαιτίας των συμβουλών του συγκεκριμένου γιατρού με αποτέλεσμα όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο η κατάστασή της να μην είναι αναστρέψιμη μέχρι που έφυγε από τη ζωή.

Σημειώνεται τέλος, πως στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες για τις μεθόδους του γιατρού γι αυτό και η απόφαση για την αφαίρεση της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ήταν ομόφωνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε  κάθε περίπτωση ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να προσφύγει και στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων.

Διαβάστε επίσης

Τα «σιωπηλά» σημάδια της καρδιακής νόσου στις γυναίκες, από την παδική ηλικία μέχρι την εμμηνόπαυση

Ποια προγράμματα πρόληψης κατά του καρκίνου ξεκινούν άμεσα στη χώρα μας

Πλεύρης για την Ημέρα της Γυναίκας: «Το Υπουργείο Υγείας διασφαλίζει τα δικαιώματα των γυναικών»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.