ΕΚΠΑ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες στις σεισμόπληκτες περιοχές, σε Τουρκία και Συρία.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, το ΕΚΠΑ, με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, αναλαμβάνει τον συντονισμό της συλλογής και της αποστολής βοήθειας στους συνανθρώπους που έπληξε ο καταστροφικός σεισμός  σε μια περίοδο με χαμηλές θερμοκρασίες.

Καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μέχρι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

ΕΚΠΑ- Ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκία, Συρία

 

Συγκεντρώνουμε:

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.).
Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια.
Αυτοκόλλητα επιθέματα (τύπου hansaplast).
Είδη ατομικής υγιεινής.
Κουβέρτες (συσκευασμένες).
Ρούχα (καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, συσκευασμένα).
Γάλα σε σκόνη.
Πάνες μωρών.
Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα εξής σημεία:

Κεντρικό Κτήριο ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30, Αίθουσα Συγκλήτου, ώρες 10.00-17.00
Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Μουσείο Ζωολογίας (Τμήμα Βιολογίας),  ώρες 10.00-14.00

Ανθρωπιστική βοήθεια και από τον ΙΣΑ σε Τουρκία και Συρία

Ανθρωπιστική βοήθεια, για την στήριξη των πληθυσμών της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς, οργανώνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε συνεργασία με τις κρατικές αρχές των δύο χωρών, το Φαρμακείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ έχει ήδη συσκευάσει φάρμακα και υγειονομικό υλικό που θα σταλούν στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς, μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί ιατρούς-μέλη του να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή σε ενδεχόμενη αποστολή ιατρικού προσωπικού.

Ανθρωπιστική βοήθεια ΙΣΑ σε Τουρκία και Συρία.jpg

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για όσα συμβαίνουν στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. «Οφείλουμε, ως άνθρωποι, ως ιατροί, ως Έλληνες, να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής οργανώνουν δράσεις ενίσχυσης τους. Θα είμαστε δίπλα τους, με κάθε δυνατό τρόπο», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Διαβάστε επίσης 

Επικοινωνία Πλεύρη – Γκάγκα με την ομάδα του ΕΤΙΚ- ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην Τουρκία

O Άρης για τα μάτια του κόσμου, το κτίριο… φάντασμα, ο… αντ’ αυτού Μπάμπης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.