Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστροφή με μάσκα και 2 τεστ την εβδομάδα

Με αυστηρό πρωτόκολλο που θα περιλαμβάνει τακτικά rapid test, επιστρέφουν, απο 1η Ιανουαρίου, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ.

Μάλιστα, το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών από 01.01.23, εισηγήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τεταρτης 14/12, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. 

Για τους διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό η εισήγηση είναι επιστροφή με δυο τεστ την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας. Για τους γιατρούς όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί ως προς την τυχόν επιστροφή τους θα υπάρξει νεότερη συνεδρίαση. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα περιμένει τις τελικές εισηγήσεις.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί- Απόφαση ΣτΕ

Υπενθυμίζεται πως, το Συμβουλίο της Επικρατείας (ΣτΕ), με απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματική την παράταση που είχε δοθεί από την κυβέρνηση ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και έδωσε τη δυνατότητα επανόδου στο σύστημα υγείας από την 1η Ιανουαρίου 2023 στους 2.100 εργαζόμενους σε νοσοκομεία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του ΣτΕ, Σεβαστή, αλλά “επικίνδυνη” για τη Δημόσια Υγεία. Μάλιστα όπως είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη και ερωτηθείς για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς,  απάντησε, “ποιος εμπιστεύεται γιατρούς που πιστεύουν ότι το εμβόλιο αλλοιώνει DNA”;

Πλεύρης για απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

«Η δικαιοσύνη έκρινε τα στοιχεία τα οποία πήγαμε. Γιατί άκουσα και μία παραφιλολογία, αν το υπουργείο πήγε ή δεν πήγε στοιχεία. Το υπουργείο πήγε στοιχεία συγκεκριμένα που κατά την άποψή μας δικαιολογούσαν την παράταση του μέτρου, τότε τον Μάρτιο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα στοιχεία αυτά ήταν στοιχεία που πρώτα απ’ όλα έδειχναν τους θανάτους του τριμήνου από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, δηλαδή το κρίσιμο σημείο που πήραμε τις αποφάσεις.

Ενώ είχε εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού άνω των 60, οι θάνατοι ήταν γύρω στους 3.300 ανεμβολίαστοι. 2.700 εμβολιασμένοι. Προσέξτε, με 90% εμβολιασμένους.

Οι διασωληνώσεις από τις 2.400, οι 1.700 ήταν ανεμβολίαστοι, 700 εμβολιασμένοι με 90% εμβολιασμένο πληθυσμό. Πήγαμε μελέτες συγκεκριμένες που δείχνανε πως έστω και σε μικρότερο βαθμό όχι μόνο νοσεί ο ανεμβολίαστος περισσότερο από τον εμβολιασμένο, αλλά και μεταδίδει περισσότερο.

Πήγαμε και μια σειρά από άλλα θέματα που είναι της κοινής λογικής, ότι περιμένουμε να δούμε το χειμώνα που αναπτύσσεται η λοίμωξη.

Το ΣτΕ κάνει μία σκέψη, που λέει ότι δεν πείστηκε ότι αυτά τα στοιχεία τα αξιολογήσαμε εκείνο το χρονικό διάστημα.

Θεωρεί ότι εκείνο το χρονικό διάστημα δεν κάναμε την αξιολόγηση που έπρεπε, παρόλο που εμείς πήγαμε τα στοιχεία, και σε κάθε περίπτωση ότι τα στοιχεία που τους στείλαμε δεν δικαιολογούν την παράταση του μέτρου.

Τι μας λέει λοιπόν το ΣτΕ; Λέει, ότι ενώ επί της αρχής το μέτρο είναι συνταγματικό, που το έβγαλε η Ολομέλεια, θεωρούμε ότι εκείνη τη χρονική στιγμή που πήρατε την απόφαση, πια δεν δικαιολογούνταν, δεν συνέτρεχαν οι λόγοι που συνέτρεχαν στην πρώτη φάση.

Πάμε τώρα στην ουσία του πράγματος. Το ΣτΕ κάνει τη συνταγματική του στάθμιση, της ελευθερίας κάποιου να μην εμβολιαστεί και της δημόσιας υγείας και καταλήγει ότι η αναλογία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι υπέρ των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Επικίνδυνοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία. Άνθρωπος ο οποίος πιστεύει ότι άμα του κάνει εμβόλιο, έχει το χάραγμα του αντίχριστου ή του αλλοιώνεται το DNA, τον εμπιστεύεστε να είναι ο γιατρός σας αν θα πάτε στο δημόσιο νοσοκομείο; Εγώ δεν τον εμπιστεύομαι.

Εγώ λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους τους θεωρώ επικίνδυνους. Είτε γιατί οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, δεν πιστεύουν την επιστήμη, είτε για κάποιους άλλους λόγους», είπε καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Μόνο στο HS: Έρχονται δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος με ΑΙ – Ποιοι θα τις κάνουν

Πλεύρης: Αναβάθμιση στις δομές υγείας προβλέπει ο νέος υγειονομικός χάρτης

Παράγοντες κινδύνου και συμπτώματα που σχετίζονται με θετικό τεστ COVID και ρινοιού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.