Δράσεις ΚΕΘΕΑ για τον αθλητισμό και την απεξάρτηση

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη συμβολή του αθλητισμού στην ψυχοσωματική υγεία και ειδικότερα στην πρόληψη και θεραπεία των εξαρτήσεων διοργανώνει στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, το ΚΕΘΕΑ στην Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνδιοργανώνεται με το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Δράσεις ΚΕΘΕΑ για τον αθλητισμό και την απεξάρτηση

Ημερίδα «Αθλητισμός, Πρόληψη και Απεξάρτηση»

Το διήμερο ανοίγει με την ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός, πρόληψη και απεξάρτηση» στις 10 Δεκεμβρίου, στην οποία θα μιλήσουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί από τον χώρο των εξαρτήσεων, της ψυχικής υγείας και του αθλητισμού. Η ημερίδα θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο τα επιστημονικά δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν για την αποτελεσματική ενσωμάτωση της άσκησης ως συμπληρωματικού εργαλείου πρόληψης και θεραπείας, με έμφαση στη συμβολή της στην καλλιέργεια θετικών δεξιοτήτων ζωής.

Δράσεις ΚΕΘΕΑ

Ημερομηνία: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Ώρες: 10.00 π.μ.-16.00 μ.μ.

Τόπος: Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω.

Αγώνας δρόμου RACE4LIFE

Στις 11 Δεκεμβρίου το ΚΕΘΕΑ καλεί σε έναν αγώνα δρόμου για τη ζωή, ένα μη επαγγελματικό αθλητικό γεγονός που έχει στόχο να προωθήσει το τρέξιμο ή το περπάτημα ως συμπεριφορά υγείας η οποία μπορεί εύκολα να ενταχθεί στην καθημερινότητα όλων. Κοινό και μέλη προγραμμάτων απεξάρτησης θα τρέξουν ή θα περπατήσουν σε όποια χρονική κατηγορία επιλέξουν, 1, 2 ή 3 ωρών, με στόχο να καλύψουν μέσα στη διάρκεια που έχουν δηλώσει την απόσταση που επιθυμούν.

Ημερομηνία: Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 10.00 π.μ.

Τόπος: Περιβάλλων χώρος Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (σημείο εκκίνησης στα εκδοτήρια εισιτηρίων)

Το διήμερο εκδηλώσεων για τον αθλητισμό και την απεξάρτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου που έχει σχεδιάσει και συντονίζει το ΚΕΘΕΑ με τίτλο Reintegration Through Sport Plus/Erasmus + Sport.

Διαβάστε επίσης 

Έξαρση ιώσεων, αύξηση στις επισκέψεις σε γιατρούς και σε νοσοκομεία και σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα

Η αποτελεσματική Νάντια, τα χαμόγελα του Θάνου και η γκαντεμιά του Δημήτρη

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.