Τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού ταξιδεύουν για την Ανταρκτική

Τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού ταξιδεύουν και στην Ανταρκτική για τα 49 στελέχη της στρατιωτικής βάσης.

Η καλυμένη από χιόνι και πάγο περιοχή ήταν αλώβητη από τον κορονοϊό εξαιτίας των αυστηρών προληπτικών μέτρων μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του 2021.

Ωστόσο, στις 21 Δεκεμβρίου ο κορονοϊός επισκέφθηκε την στρατιωτική βάση στην οποία βρίσκονται μέλη των ένοπλων δυνάμεων, ερευνητές και δημόσιοι λειτουργοί. Τότε εντοπίστηκε εστία μόλυνσης με 36 ανθρώπους, ανάμεσά τους 26 στρατιωτικούς, να προσβάλλονται από τον SARS-CoV-2 σε βάση των ενόπλων δυνάμεων της Χιλής.

Επιπλέον δόσεις εμβολίων που παραλήφθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από την Πούντα Αρένας, 3.500 χιλιόμετρα από το Σαντιάγο, θα επιτρέψουν να ανοσοποιηθεί το προσωπικό άλλων δύο βάσεων.

Όμως, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν έχουν ακόμη μπορέσει να παραδοθούν, διευκρίνισε το επιτελείο.

Η Χιλή των 19 εκατ. κατοίκων ξεπέρασε προχθές Τρίτη το όριο των πέντε εκατομμυρίων πολιτών που έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορονοϊό, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προθεσμία που είχε ορίσει η κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.