“Θαύμα” των γιατρών η επιβίωση του παιδιού που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το αγοράκι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του χθες μέσα σε βαρέλι με νερό.

Το αγοράκι, σχεδόν 3 ετών, από το χωριό Λιγόρτυνος του δήμου Αρχανών Αστερουσίων Ηρακλείου, νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Το αγοράκι χθες το απόγευμα εντοπίστηκε μέσα σε βαρέλι με νερό, στο χωριό του και οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι είχε πνιγεί.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, είπε ότι το αγόρι από τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο, επιχειρήθηκε από το σύνολο του ιατρικού προσωπικού να σταθεροποιηθεί, ενώ η προσπάθεια να παραμείνει στη ζωή, συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Για 2,5 ώρες προσπαθούσαν οι γιατροί να το επαναφέρουν

Το παιδί μεταφέρθηκε, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, χωρίς τις αισθήσεις του στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου έπειτα από δυόμισι ώρες προσπαθειών, κατέγραψε καρδιακό παλμό. Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου διανύει κρίσιμες ώρες.

Ως ένα μικρό «θαύμα», χάρη στην επιμονή των γιατρών του Κέντρου Υγείας και των διασωστών του ΕΚΑΒ, χαρακτήρισε την εξέλιξη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.