Ανοιχτός διάλογος για τα νέα δερματολογικά φάρμακα

Τα νέα δερματολογικά φάρμακα και η συνεργασία της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας με το υπουργείο Υγείας για την ένταξή τους στη λίστα συνταγογραφούμενων θεραπείων, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα με υψηλά ποσοστά προσέλευσης.

Διάλογος για τα νέα δερματολογικά φάρμακα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το στρογγυλό τραπέζι για τα νέα δερματολογικά φάρμακα. Στη συζήτηση συμμετείχαν από την πλευρά των Αρμόδιων Φορέων οι κ.κ. Μπάμπης Καραθάνος, Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Θ. Πλεύρη στον τομέα του Φαρμάκου, Δημήτρης Φιλίππου, Πρόεδρος ΕΟΦ και Φώτιος Πατσουράκος, Αντιπρόεδρος ΙΣΑ από τη δε πλευρά της ΕΔΑΕ οι κ.κ. Ιωάννης Μπάρκης, Πρόεδρος ΕΔΑΕ, Δημήτριος Ρηγόπουλος, καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και πρώην Πρόεδρος ΕΔΑΕ και Αλέξανδρος Στρατηγός, καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Και οι δύο πλευρές δήλωσαν πως πρόθεσή τους είναι να συνεργαστούν εποικοδομητικά, οι αρμόδιοι φορείς με την ΕΔΑΕ και τις φαρμακευτικές εταιρείες, με στόχο να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τα θέματα που τους απασχολούν όλους, όπως οι ελλείψεις φαρμάκων, η συνταγογράφηση βιολογικών παραγόντων, η προσθήκη στη λίστα σημαντικών δερματολογικών φαρμάκων και τέλος η ισοτιμία ιδιωτών και δημοσίων ιατρών κυρίως σε θέματα γνωμάτευσης, συνταγογράφησης και χορήγησης φαρμάκων.

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση δερματολόγοι, τόνισαν τη σπουδαιότητα του να λυθούν άμεσα τα παραπάνω θέματα και ειδικά για τα νέα δερματολογικά φάρμακα, παρέχοντας έτσι εναλλακτικές θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς τους.

Σε απάντηση αυτών ο κ. Καραθάνος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σύνθημα του Υπουργείου Υγείας είναι «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο.» και ως εκ τούτου εργάζονται συστηματικά στο Υπουργείο σε συνεργασία με τους λοιπούς Φορείς και τις Φαρμακευτικές εταιρείες προς την κατεύθυνση του να μπαίνει κάθε φάρμακο στη Λίστα, αλλά με τρόπο τέτοιο που να μην θέτει σε κίνδυνο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου, έδωσαν το παρών η κ. Μίνα Γκάγκα, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ, οκ. Δημήτριος Φιλίππου, Πρόεδρος του ΕΟΦ, ο κ. Γεράσιμος Σιάσος, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ και ο κ, Γεώργιος Ελευθερίου, Γ.Γ. ΠΙΣ,

Το συνέδριο ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της ΕΔΑΕ, κ. Ιωάννη Μπάρκη ο οποίος ανέφερε ότι «στόχος του συνεδρίου, είναι η ενημέρωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από έγκριτους, έμπειρους και καταξιωμένους συναδέλφους μας, Πανεπιστημιακούς, ιατρούς του ΕΣΥ, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες, για όλα τα τρέχοντα θέματα της δερματολογίας και κυρίως για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη διάγνωση, τη διερεύνηση και τη σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπευτική των Δερματικών και Αφροδισίων νοσημάτων.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι  ομιλίες των κ. Λουκά Τσούκαλη, Προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, με θέμα «Σε μια εποχή μεγάλης αστάθειας και αβεβαιότητας» και κ. Μαρίνας Οικονόμου-Λαλιώτη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ψυχιατρικής – Κοινωνικής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με θέμα «Ψυχική Υγεία: Αισθητικές παρεμβάσεις και παθήσεις του δέρματος».

Το Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος Αντιπροέδρου του ΔΣ Γ. Κοντοχριστόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Συμβουλές για ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία

Μπήκαν τα ρούχα στο πλύσιμο; Δοκιμάστε το κόλπο με το μαλακτικό μαλλιών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.