Ιός Δυτικού Νείλου: 15 θάνατοι και 196 συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Σε 196 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχουν διαγνωστεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 196 περιστατικά, τα 122 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 74 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα) ή/δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ιός Δυτικού Νείλου: 15 θάνατοι και 196 συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 13/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά εκατόν ενενήντα έξι (196) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν είκοσι δύο (122) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εβδομήντα τέσσερα (74) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

 

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (13/09/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 36 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δεκαπέντε (15) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 74 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Οι ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, προέρχονται από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία,Ημαθία και Σέρρες), Θεσσαλίας (Λάρισα και Τρίκαλα), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα), Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα).

Διαβάστε επίσης 

Παραλλαγή Κένταυρος : Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Επιτροπή Εμβολιασμών: Ποιοι μπορούν να εμβολιαστούν με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια

ΕΙΝΑΠ κατά Παπαευαγγέλου για την σύμπραξη με τον όμιλο ΙΑΣΩ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.