Συνάντηση Κικίλια-Πατούλη για την επιδημιολογική εικόνα της Αττικής

Η βαριά επιδημιολογική εικόνα της Αττικής αλλά και ο περαιτέρω συντονισμός των κοινών δράσεων για την καλύτερη προάσπιση της δημόσιας υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης τα γραφεία της Περιφέρειας.

Σε συνέχεια και των προηγούμενων συναντήσεων και με δεδομένη την έξαρση του ιού στην Αττική, ο κ. Πατούλης επισήμανε στον υπουργό πως ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην εθνική μάχη, με στοχευμένες δράσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη.

Σ΄αυτό το πλαίσιο τον ενημέρωσε για την πορεία της διενέργειας των Rapid test αλλά και μοριακών ελέγχων από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, τα οποία σήμερα, οπότε και ολοκληρώνεται περίπου μία εβδομάδα από την έναρξη της Δράσης, έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες τεστ σε εργαζόμενους και πολίτες σε διάφορες περιοχές σε όλο το εύρος της Αττικής.

Η δράση διάρκειας ενός μήνα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει βασικό στόχο, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, την επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων, προκειμένου να ανακοπεί η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης διαμήνυσε στον κ. Κικίλια πως η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο εθνικό κάλεσμα να συνδράμουν την εθνική προσπάθεια, μετά και τη σχετική επιστολή-πρόσκληση που τους απέστειλε ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντική.

«Σ’αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε όλοι παρόντες για να συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε προκειμένου να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα απ΄ αυτή την περιπέτεια» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας τον ευχαρίστησε για τη συνδρομή του, επισημαίνοντας πως μόνο με συστράτευση δυνάμεων και ενότητα, είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.