Κινητοποιήσεις διαγνωστικών εργαστηρίων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν, μέσα στον Μάιο, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία.Οι χαμηλοί προϋπολογισμοί του ΕΟΠΥΥ, η υποκοστολόγηση των εξετάσεων, αλλά και τα δυσβάστακτα clawback και rebate, έχουν φέρει στα όριά τους τα ιδιωτικά εργαστήρια, όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους.

Σε σύσκεψη της ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) και περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, αναλύθηκαν τα προβλήματα των διαγνωστικών εργαστηρίων και τονίστηκαν πως οι λύσεις, οι οποίες είχαν προταθεί από τους εκπροσώπους του κλάδου, δεν υιοθετήθηκαν από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. Και αποφασίστηκε ομόφωνα από το Συντονιστικό Όργανο να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις εντός του Μαΐου, εφόσον δεν υπάρξει θετική έκβαση των προτάσεων μας από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Αιτήματα 

Βασικό αίτημα είναι ότι κάθε εξέταση που εκτελείται θα πρέπει να αποζημιώνεται!

Χωρίς υποκοστόλογηση των εξετάσεων

Χωρίς «κριτήρια περικοπών» που βαφτίζονται ποιοτικά, που θα ανακατανείμουν την μιζέρια του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ

Αλλά με ορθή κοστολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τεχνοκράτες και ορθολογική εκτίμηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών αυτής της χώρας.

Σημειώνεται πως, με  πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου  Πατούλη συμφωνήθηκε στις 3 Μαΐου να συγκληθεί διευρυμένη σύσκεψη των Προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και των φορέων Π.Φ.Υ.

Συντονιστικό Όργανο υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες του κλάδου αναμένοντας τις προτάσεις και ενέργειες του υπουργού Υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Συνάντηση Πλεύρη με Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Ενίσχυση προληπτικής οδοντιατρικής σε παιδιά

Αντιικά χάπια: Από τα φαρμακεία των νοσοκομείων η διάθεσή τους τις ημέρες του Πάσχα

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.