Συνάντηση Πλεύρη με Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Ενίσχυση προληπτικής οδοντιατρικής σε παιδιά

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και της οδοντιατρικής κοινότητας, ενημερώνοντας την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις παρεμβάσεις που ζητά ο οδοντιατρικός κλάδος επί του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Θανάσης Δεβλιώτης, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΟ, Θανάσης Υφαντής και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Μιχάλης Αγρανιώτης.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΟ, υπογραμμίζοντας την άρρηκτη σύνδεση της στοματικής και της γενικής υγείας, θεωρούν επιβεβλημένη την στελέχωση των Κέντρων Υγείας με οδοντιάτρους, ζητώντας οι οδοντίατροι να βρίσκονται στις κατά προτεραιότητα ειδικότητες

Ενίσχυση προληπτικής οδοντιατρικής σε παιδιά

Παράλληλα, η ΕΟΟ επανέφερε στο επίκεντρο του διαλόγου το πάγιο αίτημα του κλάδου για κρατική ενίσχυση των υπηρεσιών παροχής προληπτικής οδοντιατρικής σε παιδιά και εφήβους (5-16 ετών), ζητώντας να προστεθεί στο σχέδιο νόμου ρητή πρόβλεψη για την κάλυψη της δαπάνης από την Πολιτεία.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας ότι παρά τις αυστηρές κυρώσεις η αντιποίηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος από οδοντοτεχνίτες εξακολουθεί να υφίσταται, η ΕΟΟ ζήτησε ως απολύτως αναγκαία τη συμμετοχή οδοντιάτρου στην Επιτροπή αδειοδότησης και ελέγχου οδοντοτεχνικών εργαστηρίων της κάθε Περιφέρειας, ο οποίος θα ορίζεται από τον κατά τόπο αρμόδιο Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι της ΕΟΟ, αναλογιζόμενοι τις πιέσεις που υφίσταται το οδοντιατρικό επάγγελμα τόσο λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας, όσο και εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που πυροδοτήθηκε από την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, παρουσίασαν στον Υπουργό Υγείας μια δέσμη ανακουφιστικών μέτρων με στόχο τη συγκράτηση του κόστους της οδοντιατρικής θεραπείας, ώστε να μην μετακυλισθεί στους πολίτες.

Σύσταση ομάδας εργασίας 

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, προκρίνοντας την σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας για την προληπτική οδοντιατρική σε παιδιά και εφήβους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Αθανάσιος Δεβλιώτης επιβεβαίωσε το καλό κλίμα της συνάντησης προβαίνοντας στην ακόλουθη δήλωση: «Η συζήτηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη,  ήταν σε φιλικό κλίμα, άκουσε τις προτάσεις μας και έλαβε υπ’ όψιν τις ενστάσεις μας επί του νομοσχεδίου.

Περιμένουμε, οι καρποί αυτής της παραγωγικής και εποικοδομητικής συνάντησης να αποτυπωθούν με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου. Εξάλλου, οι προσδοκίες για αποδοχή των θέσεων μας είναι μεγάλες, μετά και από την ειδική συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για την στοματική υγεία, όπου ο Υπουργός αποδέχτηκε τις αιτιάσεις μας».

Διαβάστε επίσης

Μ. Γκάγκα: Πιθανότατα να δούμε μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων μετά το Πάσχα

Xωριά συνταξιούχων: Η νέα τάση στον τουρισμό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.