Νέες δωρεές των Ελλήνων εφοπλιστών προς το ΕΣΥ

Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα δωρεών της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ του φορέα που ίδρυσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για να οργανώσει σε συστηματική βάση την κοινωνική προσφορά της ναυτιλίας.

Αυτή τη χρονιά η ενίσχυση της δημόσιας υγείας θα περιλαμβάνει τη δωρεά 22 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων Peugeot – από τα οποία 20 θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛΑΣ – καθώς και ειδικού εξοπλισμού απαραίτητου για την απρόσκοπτη υλοποίηση των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Στήριξη της πολιτείας 

«Η ναυτιλιακή μας οικογένεια για μια ακόμη φορά επέδειξε ετοιμότητα και ευαισθησία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είτε μέσω ατομικών πρωτοβουλιών, είτε μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», δήλωσε ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού κ. Θεόδωρος Βενιάμης, παρουσιάζοντας τον απολογισμό του Διοικητικού της Συμβουλίου, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της.

Τη χρονιά που πέρασε, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κινητοποιήθηκε για την ενίσχυση του ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας. Πάνω από 150 μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας ευαισθητοποιήθηκαν κα συγκέντρωσαν 13,1 εκατ. ευρώ με τα οποία εξασφαλίστηκε εξοπλισμός και αναλώσιμα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε περίπου 60 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα προσφέρθηκε στο ΕΚΑΒ το πρώτο ασθενοφόρο με σύστημα αρνητικής πίεσης  για την ασφαλή μεταφορά ασθενών Covid-19.

Ταυτόχρονα  υποστηρίζονται ερευνητικά προγράμματα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που βρίσκονται σε εξέλιξη από ομάδες Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων.

Επίσης, και με κοινή απόφαση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, το 2020, το ετήσιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Συμπράττουμε για την Υγεία” διατέθηκε εξ’ ολοκλήρου στην προμήθεια 24.000 διαγνωστικών μοριακών τεστ και εξοπλισμού για τον κορονοϊό με σκοπό την επείγουσα κάλυψη αναγκών των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Παστέρ.

Με πρωτοβουλία της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ προσφέρθηκαν κλινοσκεπάσματα σε 120 νοσοκομεία όλων των υγειονομικών περιφερειών της χώρας και στο ΕΚΑΒ, ενώ αναβαθμίστηκαν οι εγκαταστάσεις υγιεινής σε νοσοκομεία της Αττικής.

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.