ΠΟΕΔΗΝ: Επισφαλής η λειτουργία των νοσοκομείων

Επισφαλή χαρακτήρισε τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε δηλώσεις του,  ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη. Όπως επεσήμανε, έχουν τεθεί σε αναστολή 750 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 230 προσωπικό εξειδικευμένο για ΜΕΘ. Οι κλίνες ΜΕΘ από 193 που ήταν τον περασμένο Μάρτιο-Απρίλιο έχουν μειωθεί σε 75 -κι αυτές είναι γεμάτες- και ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι που περιμένουν μέχρι και 24 ώρες για να μπουν σε ΜΕΘ.

Οπως είπε, οι ελλείψεις προσωπικού έγιναν ακόμη μεγαλύτερες λόγω του ότι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας. Ενώ μειώθηκε και ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ.

Αναστολή εργασίας

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ανέφρερε ακόμη ότι λόγω των αναστολών εργασίας, από τις 250 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν στα περιφερειακά νοσοκομεία της Κ. Μακεδονίας, τώρα λειτουργούν 100. Όπως σημείωσε, κανείς από τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή δεν αναπληρώθηκε. Το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία δεν έχει πάρει άδεια για τρίτη περίοδο.

Απηύθυνε δε έκκληση στο υπουργείο Υγείας, να επιστρέψουν στα νοσοκομεία όσοι τέθηκαν. σε αναστολή και να συνεχίσουν να εργάζονται με δύο rapid test την εβδομάδα. Τηρώντας τα μέσα ατομικής προστασίας. Να γίνουν επίσης προσλήψεις προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί.

Διαβάστε επίσης 

Squid Game: Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα κρυφά μηνύματα της σειράς – φαινόμενο

Εμβολιαστικά κέντρα για φοιτητές σε πέντε πόλεις της Β. Ελλάδας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.