Τσιόδρας: Επικεφαλής επιτροπής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, για την πανδημία

Επικεφαλής επιτροπής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, για την πανδημία, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Σχολής, επικεφαλής θα είναι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ συντονιστές των επιστημονικών κατευθύνσεων ανά κατηγορία βρίσκονται και άλλα «πρόσωπα κλειδιά» στη διαχείριση της πανδημίας όπως οι καθηγήτριες Αναστασία Κοτανίδου, Παγώνα Λάγιου και Αντωνία Κουτσούκου.

Στόχος επιτροπής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για την πανδημία

Στόχος της επιτροπής , είναι να ενισχύσει την ακαδημαϊκή «οχύρωση» της χώρας μας ενόψει της χειμερινής περιόδου. Και μάλιστα επιστρατεύει 50 αναγνωρισμένους καθηγητές από όλες τις ειδικότητες που σχετίζονται με το θέμα (λοιμωξιολόγους, πνευμονολόγους, εντατικολόγους, επιδημιολόγους, μικροβιολόγους, ανοσολόγους, παιδιάτρους).

«Θα συνεχίσουμε την προσφορά μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μέσα από την νέα αυτή ακαδημαϊκή επιτροπή» δηλώνει σχετικά στο «Βήμα» ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας. «Οι Ιατρικές σχολές της χώρας πρωτοστάτησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και η Ιατρική Σχολή Αθηνών στήριξε το εθνικό σύστημα υγείας με μοναδικό τρόπο μέχρι σήμερα, όπως και συνεχίζει να κάνει» αναφέρει.

H «Επιτροπή για θέματα Δημόσιας Υγείας» που δημιουργείται θα συνεργάζεται, όποτε της ζητηθεί, με τα αρμόδια υπουργεία υποβοηθώντας το έργο όλων των θεσμικών οργάνων της πολιτείας στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Ακαδημαϊκό όργανο

Επιπλέον, θα  αποτελεί ένα αυστηρά ακαδημαϊκό όργανο που πρόκειται να γνωμοδοτεί σε ερωτήματα της Ιατρικής Σχολής και του πανεπιστημίου.

Θα επεξεργάζεται ερευνητικά θέματα και συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής σε κλινικές μελέτες. Επίσης θα εισηγείται κοινά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των ασθενών με COVID-19 . Θα οργανώνει τέλος, δράσεις ενημέρωσης προς το κοινό, εθελοντικές συμβουλευτικές δράσεις σχετιζόμενες με την δημόσια υγεία και την πανδημία.

Διαβάστε επίσης 

Τα 3 εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι άνω των 50 ετών

Όσπρια: Οι πρωταθλητές της πρωτεΐνης

Από την πιπεριά και την ανακάλυψη νέων αισθητήρων στο δέρμα στο Νόμπελ Ιατρικής 2021

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.