Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση 150.000 voucher σε παιδικούς σταθμούς

Αργυρώ Μαυρούλη

Ενεργοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης voucher, προκειμένου οι γονείς να έχουν πρόσβαση σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι θα διατεθούν περίπου 150.000 voucher για την ένταξη βρεφών και νηπίων, όσα και την προηγούμενη χρονιά.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβάλλονται αιτήσεις τόσο για τη δράση της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», όσο και για το παράλληλο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με το οποίο χορηγούνται επιπλέον 15.000 voucher.

Το παράλληλο πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΚΥ με 30.000.000 ευρώ και συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Προυπόθεση

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στα προγράμματα είναι το συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2020, να μην υπερβαίνει τα 33.000 ευρώ για γονείς με έως δύο παιδιά, τα 36.000 ευρώ για έως τρία παιδιά, τα 39.000 ευρώ για έως τέσσερα παιδιά και τα 42.000 ευρώ από πέντε παιδιά και άνω.

Οι ωφελούμενοι

Το voucher που θα χορηγηθεί στους ωφελούμενους είναι ύψους 180 ευρώ/μήνα.
Βάσει των κριτηρίων ωφελούνται:
• Υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού),
• Μισθωτοί/ες, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/ες δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής,
• Μισθωτές/αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος 2021-2022 αλλά αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. (eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr).

Η αρμόδια Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων επισήμανε ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά θα ενταχθούν επιπλέον 15.000 επιπλέον βρέφη και νήπια, αποκαθιστώντας μια αδικία δεκαετιών εντάσσοντας στο πρόγραμμα και τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης

Νέο πλαίσιο λειτουργίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς- Η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου αναλύει στο Healthstories.gr που στοχεύει η προσχολική αγωγή των παιδιών έως 4 ετών

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ – Όλες οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι και η μοριοδότηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.