Ανοίγει την Πέμπτη 20/5 και όχι την Παρασκευή η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών

Μία ημέρα πριν θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια των ατόμων ηλικίας 40-44 ετών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα την περασμένη Δευτέρα είχε πει ότι η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 40-44 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna) ανοίγει την Παρασκευή 21 Μαΐου.

«Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών. Αναμένεται η έναρξη για την ομάδα 18-29 μέσα στον Ιούνιο», ανέφερε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης αναφέρθηκε και στις διαθέσιμες μέσω του gov.gr βεβαιώσεις θετικού και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού Covid 19. Πρόκειται για τη βεβαίωση που μπορεί ο πολίτης να παίρνει ψηφιακά κατόπιν του διαγνωστικού τεστ που διενεργεί σε εργαστήριο είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου.

«Μόλις γίνει το τεστ θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο μητρώο ασθενών της ΗΔΙΚΑ και κατόπιν δίνεται η βεβαίωση που είναι επίσημη».

Διαβάστε επίσης

https://healthstories.gr/advertorials/13195/healthstories-tin-paraskeyi-21-ma-oy-anoigei-i-platforma-gia-ola-ta-emvolia-stoys-40-44-eton/

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.