Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία

Παγκόσμιο προβληματισμό προκαλεί η μεγάλη έξαρση του κορονοϊού στην Ινδία. Πρόκειται για σφοδρή αναζωπύρωση της επιδημίας, η οποία πριν από δύο μήνες έδειχνε να βρίσκεται υπό έλεγχο στη χώρα, με ελάχιστα (αναλόγως του πληθυσμού) κρούσματα και θανάτους.

Το σύστημα υγείας της χώρας φαίνεται να καταρρέει υπό το βάρος των πολλαπλών περιστατικών, και ήδη αναφέρονται ελλείψεις ιατρικού οξυγόνου και αναπνευστήρων για τους βαριά πάσχοντες.

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα 312.731 νέα κρούσματα, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός σε μεμονωμένη χώρα από την αρχή της πανδημίας. Το σύνολο των περιστατικών ξεπερνά πλέον τα 15,6 εκατομμύρια.

Πλέον, το 40% των εβδομαδιαίων κρουσμάτων διεθνώς, προέρχονται από την Ινδία…

Κάθε μέρα πεθαίνουν στη χώρα 1.300 – 2.000 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ μόλις πριν δύο μήνες οι ημερήσιοι θάνατοι δεν ξεπερνούσαν τους 100.

Όλα αυτά προκαλούν παγκόσμιο προβληματισμό για τη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Γης, με σχεδόν 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η περίπτωση της Ινδίας είναι η ισχυρότερη ένδειξη πως το τέλος της πανδημίας είναι ακόμη μακριά…

Το ινδικό σύστημα υγείας φαίνεται να ξεπερνά τα όριά του, με την πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να αγγίζει το 100% και πολλά νοσοκομεία να αναφέρουν ελλείψεις ιατρικού οξυγόνου και αναπνευστικών συσκευών.

Οι επιστήμονες της χώρας εκτιμούν ότι η μεγάλη έξαρση οφείλεται σε μαζικές θρησκευτικές συναθροίσεις και προεκλογικές συγκεντρώσεις, που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, καθώς και στο άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων.

Πριν από μερικές μέρες, διεθνή μέσα ανέφεραν ότι η Ινδία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων, αντιμετωπίζει πρόβλημα και στη παραγωγική αλυσίδα των εμβολίων για τον κορονοϊό.

NYT, BBC

Διαβάστε επίσης

Ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων κατά του κορονοϊού, ξεμένει από εμβόλια!

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.