ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδας σκευάσματος για την αναιμία

Στην ανάκληση της παρτίδας 19723 του σκευάσματος για την αναιμία VIOFER PS.OR.SOL 300mg/15g, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) .

Σε ανακοίνωση του ο ΕΟΦ τονίζει ότι η παρτίδα αποσύρεται λόγω του ότι κατά τον έλεγχο εμφάνισης της πρωτογενούς συσκευασίας παρατηρήθηκαν μη κανονικά ευρήματα (εντοπίσθηκαν υπολείμματα πλαστικού στο λαιμό ή/και στο υποπώμα φιαλιδίων μετά την αποσφράγιση τους, διαπιστώθηκε διαρρηγμένος δακτύλιος ασφαλείας σε ορισμένα φιαλίδια) βάση της υπ’ αριθ. 98/24 Έκθεσης Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ .

Η εταιρεία VIOFAR LTD, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάατά την χιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Σύμφωνα με τον οδηγό φαρμάκων “Γαληνός”, τo VIOFER ενδείκνυται για τη θεραπεία της  σιδηροπενίας.

Οι ενδείξεις του σκευάσματος για την αναιμία είναι η θεραπεία σιδηροπενίας και χορηγείται σε άτομα με αναιμίες που οφείλονται σε οξείες ή χρόνιες αιμορραγίες ή σε μολυσματικές παρασιτικές ασθένειες. Επίσης χορηγείται κατά την κύηση και την γαλουχία.

Διαβάστε επίσης

Σε έξαρση ο κοκκύτης στην Ελλάδα – Συστάσεις ΕΟΔΥ για εμβολιασμό

ΕΟΔΥ: 121 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία – Ξεκινούν έλεγχοι σε όλες τις γεωτρήσεις

Γρίπη των πτηνών: Στο Μεξικό ο πρώτος θάνατος ανθρώπου παγκοσμίως

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.