Ένωση Παθολόγων: 3 παρεμβάσεις για την ανόρθωση του ΕΣΥ

Θετικό βήμα θεωρεί η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος (ΕΕΠΕ), τη νομοθέτηση ενιαίου νομικού πλαισίου για την συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ.

Ωστόσο, χαρακτηρίζει, την συγκεκριμένη παρέμβαση ως τμηματική, που μπορεί μόνο εν μέρει να εξυπηρετήσει υπάρχουσες προβληματικές καταστάσεις και δεν θα αλλάξει την συνολική προβληματική εικόνα του ΕΣΥ.

«Είναι σαφές ότι το σύστημα υγείας στην μετά COVID εποχή παρουσιάζει ολοένα και συχνότερα επικίνδυνα σημάδια πολυεπίπεδης δυσλειτουργίας. Δυστυχώς η έλλειψη στελεχών, λόγω αποχωρήσεων προς συνταξιοδότηση, ή στον ιδιωτικό τομέα, επιτείνει το πρόβλημα, που θεωρούμε ότι παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε τοπικό επίπεδο, δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς.

Έκδηλη είναι πλέον η ανάγκη παρεμβάσεων προκειμένου να ανακοπεί η πτωτική πορεία του ΕΣΥ. Θεωρούμε θετικό βήμα την νομοθέτηση ενιαίου νομικού πλαισίου με το άρθρο 33 του Νόμου 5107/2024, για την συνεργασία των ιδιωτών ιατρών με το ΕΣΥ.

Από την άλλη, όμως, αποτελεί τμηματική παρέμβαση, που μπορεί εν μέρει να εξυπηρετήσει υπάρχουσες προβληματικές καταστάσεις, όμως δεν θα αλλάξει την συνολική προβληματική εικόνα του ΕΣΥ», αναφέρει η Ένωση σε σχετική ανακοίνωση.

Τρεις παρεμβάσεις για την ανόρθωση του ΕΣΥ

Η ΕΕΠΕ, θεωρεί ότι, η ανόρθωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας χρειάζεται:

• Στιβαρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα αποφορτίσει τα νοσοκομεία

• Ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

• Ουσιαστικό συντονισμό των δομών για την εξυπηρέτηση των ασθενών

«Επειδή θα πρέπει να γίνει επιλέξιμη η ένταξη των νέων γιατρών στο ΕΣΥ απαιτούνται γενναίες ενισχύσεις στις οικονομικές τους απολαβές, αλλά και ελκυστικές εργασιακές ρυθμίσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης 

ΙΣΑ: Ικανοποίηση για τη δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να ασκούν έργο στο ΕΣΥ

Κόντρα Άδωνι και Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις του Υπουργού για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Η συγκινητική συνάντηση με τον δότη μυελού των οστών που της έσωσε τη ζωή – Η έκπληξη του γιου της

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.