Δωρεάν εξετάσεις στα Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής της Υγείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων, προσφέρει δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο των δράσεων θα γίνει δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την ακουστική ικανότητα, καθώς η έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων της ακοής είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την υγεία και την ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Επιπλέον, γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μαστογραφίες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Τη δράση στηρίζει ο Σύλλογος Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και το Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων–Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την ακουστική ικανότητα διεξάγεται:

Τρίτη 9 Απριλίου 2024 στο 4ο Δημοτικό Ιατρείο–Κολωνός. Διεύθυνση: Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110. Ώρα : 10.00 – 14.00. Τηλέφωνα για ραντεβού: 210 5121921 & 210 5125551

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στο 3ο Πολυδύναμο Κέντρο/Δημοτικό Ιατρείο- Πετράλωνα. Διεύθυνση: Πειραιώς 108. Ώρα : 10.00 – 14.00 Τηλέφωνο για ραντεβού: 214 4088700

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Ο μαστογραφικός έλεγχος, για γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών, διεξάγεται στις 10, 15 και 22 Απριλίου 2024, στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού, στην οδό Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια. Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού: 210 2015510-511 Εσωτ.: 119 και 123

Δημοτικά Ιατρεία

Σήμερα λειτουργούν εφτά (7) δημοτικά ιατρεία, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν αναβαθμιστεί σε Πολυδύναμα Κέντρα, σε εφτά (7) δημοτικές κοινότητες (Αμπελόκηποι, Κέντρο Αθήνας-Σόλωνος, Κυψέλη, Κολωνός, Ν. Κόσμος, Πετράλωνα, Πατήσια) που παρέχουν δωρεάν προς όλους (ανασφάλιστους και χωρίς «χαρτιά»):

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και Δράσεις Αγωγής & Προαγωγής της Υγείας

Στα αναβαθμισμένα Πολυδύναμα Κέντρα παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε δικαιούχους αλλά και σε ανασφάλιστους. Στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών προσφέρεται, ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες, διασύνδεση και παραπομπή σε άλλους φορείς (όπως δημόσιους οργανισμούς και ΜΚΟ), συμβουλευτικές υπηρεσίες για την απασχόληση και κοινωνική επιχειρηματικότητα, και νομική συμβουλευτική καθώς και ενημέρωση στους πολίτες για κοινωνικές παροχές (όπως επιδόματα, παροχές σε είδος, κοινωνικές υπηρεσίες).

Στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πέραν των δωρεάν οδοντιατρικών, αιματολογικών, γυναικολογικών και κλινικών εξετάσεων παρέχεται η δυνατότητα παραπομπής για δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε συνεργασία με το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Αθηναίων.
Στα Πολυδύναμα Κέντρα οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν δωρεάν ραντεβού με την ειδικότητα που επιθυμούν ή να συμβουλευθούν έναν/μία Σύμβουλο Υποδοχής και Εξυπηρέτησης (CaseHandler) για όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες και δυνατότητες.

Τα Πολυδύναμα είναι στελεχωμένα με τις ειδικότητες επαγγελματιών και τις κατηγορίες προσωπικού που ενδεικτικά αναγράφονται παρακάτω.

Διαβάστε επίσης

Άδωνις: Μετά το Πάσχα τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία ή με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης ή του ΠΔΕ – Ένταση με Πολάκη

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες 21-65 ετών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.