Αποζημίωση 1.800 ευρώ τον μήνα για τους στρατιωτικούς γιατρούς που θα καλύπτουν κενά του ΕΣΥ σε άλλο νομό

Αποζημίωση 1.800 ευρώ τον μήνα προβλέπεται για τους στρατιωτικούς γιατρούς, που μεταβαίνουν σε άλλο νομό, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες και κενά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, οι ιατροί και το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα μεταβαίνουν σε άλλο νομό, θα λαμβάνουν επιπλέον ειδική αποζημίωση, η οποία για τους γιατρούς θα ανέρχεται στο ποσό των 1.800 ευρώ για κάθε μήνα που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε σχετικώς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη, για τις αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε φορείς του ΕΣΥ και τόνισε ότι το θέμα έχει θέσει στο υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και ότι θα γίνει πράξη με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν, αναφέροντας ότι κατανοεί απόλυτα ότι υπάρχει μια προσωρινή διατάραξη του ατομικού και οικογενειακού προγραμματισμού για τους στρατιωτικούς γιατρούς ακι το λοιπό προσωπικό των Ε.Δ. που καλούνται να μεταβούν σε έναν άλλο νομό.

Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «αυτό που περισσεύει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το αίσθημα ευθύνης. Με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα που προασπίζονται την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη».

Διαβάστε επίσης

Οι παράγοντες κινδύνου για long COVID στην εγκυμοσύνη και τα πιθανά συμπτώματα

Ά. Γεωργιάδης: Τα μέτρα, το πολιτικό κόστος, τα καινοτόμα και τα γενόσημα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.