Σε κλοιό γρίπης η Ιταλία – Υπό πίεση τα νοσοκομεία

Υπό πίεση βρίσκονται τα επείγοντα περιστατικά και οι θάλαμοι των ιταλικών νοσοκομείων εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών γρίπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών, καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού. Συνεχίζουν να αυξάνονται όμως οι διαγνώσεις γρίπης με επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος και με περιστατικά πνευμονίας, όχι μόνον σε ασθενείς προχωρημένης ηλικίας.

Αύξηση γρίπης, μείωση κορονοϊού

Την τελευταία εβδομάδα τα περιστατικά COVID-19 μειώθηκαν κατά 16%, αλλά σύμφωνα με πολλούς καθηγητές ιολογίας, η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται στον μικρότερο αριθμό τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες των γιορτών. Κάτι που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να καταγραφεί νέα άνοδος.

Όσο για τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών με συμπτώματα γρίπης και επιπλοκές αποτελείται από ηλικιωμένους και πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες. Από την Μιλάνο μέχρι την Ρώμη και την Νάπολη, η αναμονή για να μπορέσουν να δούν γιατρό αρκετές φορές ξεπερνά και τις τέσσερις ώρες.

Ο Ματέο Μπασέτι, αρχίατρος λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας, τόνισε στη Rai, ότι «είναι η χειρότερη εποχική γρίπη των τελευταίων 20 ετών, σε ό,τι αφορά το ρυθμό μετάδοσής της». «Εμείς είχαμε προειδοποιήσει τους Ιταλούς, αλλά πολλοί προτίμησαν να κάνουν τον κουφό», πρόσθεσε ο Μπασέτι, με ευθεία αναφορά σε όσους δεν θέλησαν να εμβολιαστούν.

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια Ιταλοί με γρίπη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν μολυνθεί έως τώρα με τον ιό της εποχικής γρίπης, αν και ακόμη δεν έχει καταγραφεί η κορύφωση των κρουσμάτων που αναμένεται πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Κατά μέσο όρο τα συμπτώματα, λένε οι Ιταλοί γιατροί, διαρκούν πέντε ημέρες, με αρκετά υψηλό πυρετό και, σε κάποιες περιπτώσεις, πόνο στα κόκαλα, πονόλαιμο, μειωμένη όρεξη και καταρροή.

Το ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας καλεί, τους πολίτες «να συνεχίσουν να υιοθετούν μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας, αρχίζοντας από την χρήση της μάσκας», έστω κι αν δεν είναι πλέον υποχρεωτική.

Διαβάστε επίσης 

Αύξηση 40% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού και γρίπης

Στο «κόκκινο» το ιικό φορτίο του κορονοϊού και αύξηση της γρίπης, δείχνουν τα λύματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.