ΕΟΦ: Κυκλοφορεί σκεύασμα για πίεση και αρρυθμίες χωρίς άδεια φαρμάκου

Κυκλοφορεί και στη χώρα μας σκεύασμα για την πίεση και τις αρρυθμίες, χωρίς όμως να έχει άδεια φαρμάκου από τις αρμόδιες αρχές, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε ότι μέσω του διαδικτύου προωθείται το προϊόν Cardiοtensive.

Το Cardiotensive, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις , όπως ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης, αντιμετώπιση της θρόμβωσης των φλεβών, αντιμετώπιση της αρρυθμίας, χωρίς όμως να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου. Ως εκ τούτου, δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του, αναφέρει ο ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω των οποίων προωθείται το συγκεκριμένο προϊόν προβάλλεται παραπλανητικά ότι έχει «θεαματικά» αποτελέσματα, ενώ ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.

Eφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως διαδικτυακά καταστήματα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΕΟΦ και το προϊόν

Διαβάστε επίσης

Δ. Βαρτζόπουλος: Αλλάζουν τα πάντα στην οργάνωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας με το νέο νομοσχέδιο

Η αιμοδοσία του Στέφανου, ο αντιδραστικός Στάθης και το κυνήγι των διοικητών

ΝΟΣΠΙ, Νοσηλεία στο Σπίτι: Σε ποια άλλα νοσήματα θα επεκταθεί το Πρόγραμμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.