Τι απαντά το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» για τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης

Ανακοίνωση σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης, η οποία έγινε αφορμή για την απομάκρυνση της διοικήτριας του νοσοκομείου, εξέδωσε το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

Όπως αναφέρεται, σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης στο Κτήριο Ά του Γ.Ν «Έλενα Βενιζέλου», διευκρινίζεται ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της
λειτουργίας του, που προβλέπουν:

1. Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού δικτύου θέρμανσης – ψύξης στο υπόγειο και

2. Αντικατάσταση συλλεκτών διανομής ζεστού νερού θέρμανσης στο
μηχανοστάσιο του κτηρίου.

Για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος, έως ότου είναι πλήρως λειτουργικό το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, τοποθετήθηκαν ήδη θερμαντικά σώματα.

Από σήμερα, δηλαδή, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου υπάρχει θέρμανση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», μετά την έλλειψη θέρμανσης στο νοσοκομείο που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Καταγγελία εργαζομένων

Πριν από δύο ημέρες, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου και μαιευτηρίου προχώρησε στην καταγγελία ότι εδώ και ημέρες το κεντρικό κτήριο Α είναι χωρίς θέρμανση, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά. «Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία» ανέφερε η ανακοίνωση του Σωματείου.

«Έχουν ξεπαγιάσει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο κτίριο Β. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους.

Πρόσφατα κιόλας από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ. Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα πότε θα αποκατασταθούν», προσθέτουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης

Τέλος και η Διοικήτρια του “Έλενα Βενιζέλου” – Χωρίς θέρμανση έμειναν μωρά και ασθενείς σε κτίριο του νοσοκομείου

Αύξηση AIDS/HIV στους νέους: 531 νέες διαγνώσεις το πρώτο δεκάμηνο του 2023 στην Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.