Τέλος και η Διοικήτρια του “Έλενα Βενιζέλου” – Χωρίς θέρμανση έμειναν μωρά και ασθενείς σε κτίριο του νοσοκομείου

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά της και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”, μετά τις καταγγελίες εργαζομένων ότι έμειναν για μέρες χωρίς θέρμανση μωρά και ασθενείς σε κτίριο του νοσοκομείου.

Η καταγγελία των εργαζομένων του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”

Όπως καταγγέλθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης “έσκασε” – λόγω παλαιότητας – με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως έχουν ξεπαγιάσει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Σημειώνουν, δε, τα εξής:

“Αναγκαστικά, μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β’ κτίριο. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογραφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ”.

Το προεδρείο του Σωματείου επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες και απευθύνει τα εξής ερωτήματα:

  • Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση με δέσμευση και εγγύηση ότι θα λειτουργεί έχει άραγε κάποια ευθύνη;
  • Η τεχνική υπηρεσία μπορεί πλέον να λειτουργεί χωρίς προσωπικό μόνιμο δικό της;
  • Μπορεί να λειτουργεί με εργολάβους που στο τέλος δεν έχουν καμία ευθύνη;

Από το Σωματείο γίνεται λόγος για εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και κινδύνους για ασθενείς και προσωπικό, καθώς και για σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας που έχει διαλύσει τις υποδομές του.

Διαβάστε επίσης

Η Αυστραλία ζητάει συγγνώμη από τα θύματα της θαλιδομίδης

Περιορίστε αυτές τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες, που επηρεάζουν τα νεφρά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.