Αγαπηδάκη: Οι αγροτικοί γιατροί θα είναι πλέον προσωπικοί γιατροί υποχρεωτικής θητείας

Τέλος οι αγροτικοί γιατροί, έρχονται οι προσωπικοί γιατροί υποχρεωτικής θητείας και όσοι επιλέγουν την ειδικότητα της Παθολογίας ή της Γενικής Ιατρικής θα έχουν ετήσιες αποδοχές 46.000 ευρώ μεικτά, δηλαδή καθαρά 36.000 ευρώ.

Ουσιαστικά, οι γιατροί υπαίθρου, οι αγροτικοί γιατροί, θα κληθούν να πλαισιώσουν τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μόνον το 6% επιλέγουν Γενική Ιατρική στην Ελλάδα, ενώ το ποσοστό στην Ευρώπη είναι 26%. Στόχος είναι να πιάσουμε σταδιακά ποσοστό από 10% έως 26%, είπε η κα. Αγαπηδάκη.

Οι αγροτικοί γιατροί θα είναι πλέον προσωπικοί γιατροί υποχρεωτικής θητείας

Οι 1.661 γιατροί υπαίθρου, θα εργαστούν ως γιατροί αποκλειστικής απασχόλησης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυρίας Αγαπηδάκη, μέσα στο 2024 θα έχουμε 2.500 νέους προσωπικούς γιατρούς και δυνατότητα σε κάθε πολίτη να εγγραφεί στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη προανήγγειλε, πιλοτικό πρόγραμμα επαναπατρισμού γιατρών από την Κύπρο και τη Μεγάλη Βρετανία, με υψηλές αμοιβές που θα αγγίζουν τις 100.000 – 150.000 ευρώ ετησίως, αλλά και σημαντικές φοροαπαλλαγές.

Το υπουργείο Υγείας, είπε η κα. Αγαπηδάκη, σχεδιάζει να ενισχύει τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού, μέσω διασύνδεσής του με το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Σπύρος Δοξιάδη».

Οι σχετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο αναμένεται να κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, με σκοπό να «τονώσει» τον θεσμό του προσωπικού γιατρού και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Διαβάστε επίσης

Τα σνακ που χαρίζουν ενέργεια και υψηλές επιδόσεις σε μαθητές και φοιτητές

Το άστοχο σχόλιο του Μπάμπη, ο αποτελεσματικός Άρης και ο υπομονετικός Ολύμπιος

4 τροφές που αυξάνουν την ορμόνη απώλειας βάρους, όπως τα φάρμακα αδυνατίσματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.