4 τροφές που αυξάνουν την ορμόνη απώλειας βάρους, όπως τα φάρμακα αδυνατίσματος

Η ορμόνη απώλειας βάρους, GLP-1, μπορεί να κινητοποιηθεί και με τις τροφές, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε στα γνωστά φάρμακα που μειώνουν το σάκχαρο και βοηθούν στην απώλεια κιλών.

Τα φάρμακα αυτά βοηθούν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος επιβραδύνοντας την πέψη, αυξάνοντας το αίσθημα πληρότητας και μειώνοντας την πρόσληψη τροφής. Αυτό το καταφέρνουν, ενεργοποιώντας μια ορμόνη που ονομάζεται GLP-1.
Το έντερό απελευθερώνει GLP-1 όποτε τρώμε, είτε πρόκειται για υδατάνθρακες, λίπος ή πρωτεΐνες. Ορισμένες μελέτες προτείνουν ότι οι πρωτεΐνες και τα πεπτίδια (αυτό που λαμβάνετε όταν διασπάτε τις πρωτεΐνες) μπορεί να διεγείρει την παραγωγή GLP-1.

Υπάρχουν τέσσερις τροφές που οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν την ορμόνη απώλειας βάρους GLP-1, χωρίς φάρμακα.

4 τροφές που αυξάνουν την ορμόνη απώλειας βάρους

  1. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Όχι μόνο είναι γεμάτα με υγιή λίπη , φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, αλλά έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη, όπως το αβοκάντο, μπορούν να προάγουν την απελευθέρωση του GLP-1. Ωστόσο, ενώ ορισμένα τρόφιμα μπορεί να διεγείρουν την απελευθέρωση της GLP-1 και να έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μπορεί να μην υποκαθιστούν φάρμακα για την απώλεια βάρους ή τη διαχείριση του διαβήτη.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες επιβραδύνουν τον χρόνο εκκένωσης του στομάχου, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε χορτάτοι περισσότερο. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

2. Αυγά

Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης – και μπορεί να μιμούνται την επίδραση των φαρμάκων στον οργανισμό.

Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι πρωτεΐνες και τα πεπτίδια μπορεί να διεγείρουν την παραγωγή GLP-1.

3. Ξηροί καρποί

Μελέτες δείχνουν ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα GLP-1 και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας έτσι την ποσότητα φαγητού που τρώτε.

Εκτός από τα αυγά, οι ξηροί καρποί όλων των ειδών είναι άλλη μία επιλογή γεμάτη πρωτεΐνη που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας.

4. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι στη λίστα των τροφίμων που μπορούν δυνητικά να διεγείρουν την παραγωγή GLP-1. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το ελαιόλαδο, μπορεί επίσης να αυξήσουν τα επίπεδα GLP-1 και να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Μελέτες δείχνουν ότι ένα γεύμα πλούσιο σε ελαιόλαδο μπορεί επίσης να τονώσει τα επίπεδα GLP-1.

Διαβάστε επίσης

10 ροφήματα για επίπεδη κοιλιά

Ο ατομικός ιατρικός φάκελος εργαζομένου και τα καθήκοντα των γιατρών εργασίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.