Φ. Σερέτης – Θεσσαλία: Αύξηση στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, 18 περιστατικά λεπτοσπείρωσης

Αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά αλλά και οι νοσηλείες με λοίμωξη του αναπνευστικού στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη.

Όπως ανέφερε ο κ.Σερέτης, το τελευταίο εικοσιτετράωρο προσήλθαν 1.220 πολίτες στα ΤΕΠ των Μονάδων Υγείας στη Θεσσαλία. Από αυτές, οι 37 έχουν καταγραφεί ως λοιμώξεις του γαστρεντερικού συστήματος και 110 ως λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, οι 37 είχαν θετικό έλεγχο για κορονοϊό. Η αναλογική νοσηρότητα της γαστρεντερίτιδας παραμένει σε χαμηλότερο επίπεδο από το αναμενόμενο.

Παρατηρείται αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, η οποία όμως βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Ωστόσο παραμένει κάτω από το όριο ειδοποίησης και τα περιστατικά δεν φαίνεται να προέρχονται από την ίδια περιοχή.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατεγράφησαν 5 νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 20 νέες νοσηλείες λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. »Παρατηρείται μία αύξηση των εισαγωγών των περιστατικών με λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία όμως βρίσκεται υπό παρακολούθηση, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει κάτω από το όριο ειδοποίησης».

18 περιστατικά λεπτοσπείρωσης στη Θεσσαλία

Αναφορικά με τα περισταστικά λεπτοσπείρωσης, σήμερα 6 Οκτωβρίου του 2023 έως τις 8 το πρωί δεν διαγνώστηκαν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα εργαστηριακά 18 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, εκ των οποίων, όπως έχει ήδη αναφερθεί, ένας ασθενής έχει καταλήξει και τρεις νοσηλεύονται. Βρίσκονται δε υπό διερεύνηση 31 περιστατικά.

Ιός Δυτικού Νείλου

Συνολικά, μετά την έναρξη των πλημμυρικών φαινομένων έχουν καταγραφεί δέκα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με έναρξη συμπτωμάτων ή θετική δειγματοληψία μετά από τις 5 Σεπτεμβρίου του 2023» τόνισε ο κ. Σερέτης και πρόσθεσε ότι «η καταγραφή εξάλλου, των κρουσμάτων της λοίμωξης εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι αναμενόμενη και δεν παρατηρήθηκε επί του παρόντος κάποια ιδιαίτερη ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στις πληγείσες περιοχές. Από τις αρχές του Ιουλίου ως και τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 50 κρούσματα».

Καταλληλότητα νερού στη Θεσσαλία 

Σχετικά με το δίκτυο ελέγχου της υδροδότησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κ. Σερέτης τόνισε ότι «μέχρι σήμερα στις 8 το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί 1.523 λήψεις δειγμάτων. Οι αλλαγές οι οποίες παρουσιάζονται σήμερα είναι στον Δήμο του Νοτίου Πηλίου το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Μετοχίου και Συκής.

Στον Δήμο Καρδίτσας το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Καταφυγίου. Στον Δήμο Αγιάς το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Παλαιοπύργου και Ομολίου.

Στον Δήμο Πύλης το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Λυγαριάς. Τέλος, στον Δήμο Μετεώρων το νερό κρίνεται κατάλληλο για τον οικισμό Ελάφι Καστανιάς. Εκτός από τις αλλαγές στους Δήμους Νοτίου Πηλίου, Καρδίτσας, Αγιάς, Πύλης και Μετεώρων με τις σημειώσεις που επισημάνθηκαν δεν υπάρχουν αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όσα έχουν αναφερθεί σε προηγούμενη ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης 

Η αποστροφή της Ειρήνης, η νέα «κόμπλα» με τα εμβόλια και ο φλύαρος Μιχάλης

Καρκίνος μαστού: Πού οφείλεται η μείωση της θνητότητας;

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.