ΙΣΑ: Οι πολίτες να απευθύνονται στον γιατρό τους για τα εμβόλια τους

Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να απευθυνθούν στο θεράποντα γιατρό τους για να εμβολιαστούν με τα εμβόλια που είναι αναγκαία ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφιστά την προσοχή στον εμβολιασμό των πολιτών για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία, ειδικά των ευπαθών ομάδων.

Η επιστημονική επιτροπή του ΙΣΑ τονίζει την ανάγκη να εμβολιαστεί ο ενήλικας πληθυσμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον SARS-Cov-2 που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και για τη γρίπη και τον πνευμονιόκκοκο. Ειδικά, για τη γρίπη φέτος κυκλοφορεί ενισχυμένο εμβόλιο, με καλύτερα αποτελέσματα, για όσους είναι άνω των 65 ετών.

Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να απευθυνθούν στο θεράποντα γιατρό τους, για να εμβολιαστούν με τα εμβόλια που είναι αναγκαία, ανάλογα με την ηλικία και το ιστορικό τους. Επίσης να ενημερωθούν για τα νέα εμβόλια που είναι διαθέσιμα και μπορούν να τους προστατέψουν από σοβαρές ασθένειες.

Πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ότι “κανένα φάρμακο δεν μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική. Καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να τελείται από μη ιατρούς, σε ακατάλληλους χώρους”.

Διαβάστε επίσης

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα αντιμετώπισε δύο καρκίνους ταυτόχρονα – Η νοοτροπία μου στους αγώνες τένις με βοήθησε

Φαρμακαποθήκες: Ποια φάρμακα θα λείψουν τον χειμώνα, ο ρόλος του ΕΟΦ, του ΠΦΣ και του ΣΦΕΕ – Σοβαρές καταγγελίες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.