Ψυχικές διαταραχές: Αντιμετωπίσιμες με τις σωστές και έγκαιρες παρεμβάσεις

Οι ψυχικές διαταραχές είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αντιμετωπίσιμες εφόσον γίνουν οι σωστές και έγκαιρες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας και με σκοπό να δοθεί η απαιτούμενη έμφαση στην ψυχική υγεία καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας, το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους» (10 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης).

Ημερίδα για τις ψυχικές διαταραχές 

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενημέρωση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες και τη σημασία της ψυχικής υγείας. Ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν το ευρύ κοινό για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής, να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο κοινωνικό τους περιβάλλον, να εργάζονται παραγωγικά και να αντιμετωπίζουν το φυσιολογικό στρες της ζωής. Μέσω των ομιλιών επιδιώκεται να υπάρξει μια αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με την ψυχική ασθένεια και να προβληθεί η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρώιμης παρέμβασης και θεραπείας και της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους», «Πρώιμη παρέμβαση: πόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη και την ψυχική υγεία των παιδιών», «Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρώιμης παρέμβασης και θεραπείας και της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας» και «Βελτίωση της ψυχικής σας υγείας, με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής».

Διαβάστε επίσης

Δύο περιπτώσεις γυναικών με λύκο και ψυχικές παθήσεις, μπορεί να αλλάξουν την ψυχιατρική – Έρευνα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ιδρύονται 17 Μονάδες Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων με νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας

Μ. Χρυσοχοΐδης – ΠΕΦ: Η συναισθηματική ομιλία και η υψηλή προτεραιότητα στην εθνική φαρμακευτική πολιτική

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.