Νέα παθογόνα μικρόβια στη Θεσσαλία – Τι είπε η Ειρ. Αγαπηδάκη

Δύο νέα παθογόνα μικρόβια εμφανίστηκαν στη Θεσσαλία, ενώ αυξήθηκαν
τα κρούσματα και οι νοσηλείες ασθενών με γαστρεντερίτιδα και λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Όπως δήλωσε την Κυριακή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση από το Επιχειρησιακό Κέντρο στη Λάρισα, από τα 1.300 άτομα που εξετάστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε δομές Υγείας, καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Τα κρούσματα, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, παρουσιάζουν μείωση και στις δύο περιπτώσεις. “Δεν εφησυχάζουμε, διότι δεν γνωρίζουμε εάν αυτό θα συνεχιστεί”.

Από την έναρξη του φαινομένου, έχουμε 278 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 308 κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Οι συρροές που παρατηρήθηκαν σε Σκιάθο και Σοφάδες βαίνουν μειούμενες και δεν προκαλούν ανησυχία. Δεν έχει παρατηρηθεί καμία άλλη συρροή σε καμία από τις πληγείσες περιοχές.

Νοσηλεύονται 7 ασθενείς με γαστρεντερίτδα, με 2 από τις νοσηλείες να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο. Στις 7 ανέρχονται και οι νοσηλείες ασθενών με λοίμωξη του αναπνευστικού σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής.

Δύο νέα μικρόβια

Σε έναν ασθενή απομονώθηκε το παθογόνο καμπυλοβακτήριο και το παθογόνο κρυπτοσπορίδιο. Εισήχθη για νοσηλεία και έλαβε εξιτήριο. Το παράσιτο δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Σε σχέση με το πόσιμο νερό, δεν υπάρχουν αλλαγές από τους προηγούμενους ελέγχους εκτός από την περιοχή Νίκαιας στον Δήμο Κιλελέρ, όπου το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλία, με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του ΕΟΔΥ και τις ΤΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας, είναι το μοντέλο που θέλουμε για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Επίσης, ανέφερε ότι σήμερα Κυριακή ξεκίνησε ο εμβολιασμός έναντι του τετάνου των πληρωμάτων που επιχειρούν στο πεδίο.

Διαβάστε επίσης

Το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο – Πώς θα αποφύγετε τις εντάσεις

Δίαιτα Αυτοάνοσου Πρωτοκόλλου – Τι είναι και πόσο διαρκεί

Η «άγνωστη» Φωφώ, η νέα πλατφόρμα και ο Φιλίππου που μετράει μέρες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.