Αγαπηδάκη για Ζαούτη: Η αποχώρηση ήταν δρομολογημένη, κανείς δεν είναι μόνιμος – Τι είπε για το νερό της Θεσσαλίας

Το νερό είναι κατάλληλο στην περιοχή της Καρδίτσας και της Λάρισας, ωστόσο υπάρχει ζήτημα με το νερό στον Βόλο το οποίο είναι ακατάλληλο για κατανάλωση ακόμα και για μπάνιο ή πλύσιμο των πιάτων, δήλωσε την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

“Οι δομές που καταστράφηκαν στις πληγείσες περιοχές επιχειρούμε να μπουν στο Ταμείο Ανάκαμψης. Στην παρούσα φάση επικεντρωνόμαστε στις δειγματοληψίες για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού σε Μαγνησία, Λάρισα και Καρδίτσα, επιδημιολογική επιτήρηση για λοιμώδης νόσους”, δήλωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9,84.

Όπως είπε η κ. Αγαπηδάκη, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας δεν είναι πάνω από το αναμενόμενο μέσο όρο:

“Με βάση την χθεσινή ενημέρωση υπήρχαν περίπου 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας με 6 νοσηλείες και 3 με παθογόνο, Παίρνουμε δείγματα από 26 δομές σε όλη τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία”.

Αγαπηδάκη: Το νερό στον Βόλο και τα κουνούπια της Θεσσαλίας 

Επίσης η κ. Αγαπηδάκη είπε πως υπάρχει και εντομολογική επιτήρηση:

“Έχουν στηθεί ήδη 70 και πλέον παγίδες κουνουπιών καθώς η περιοχή δίνει κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ώστε αν καταστεί απαραίτητο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας επεσήμανε πως το νερό είναι κατάλληλο στην περιοχή της Καρδίτσας και της Λάρισας, ωστόσο υπάρχει ζήτημα με το νερό στον Βόλο το οποίο είναι ακατάλληλο για κατανάλωση ακόμα και για μπάνιο έως και για το πλύσιμο των πιάτων.

Στον Βόλο οι κάτοικοι πρέπει να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό: Ήδη τους παρέχουμε δωρεάν εμφιαλωμένο αν και φυσικά δεν αρκεί αυτό αλλά συνεχίζουμε, το κάνουμε διαρκώς.

Αναφερόμενη στα νεκρά ζώα η κ. Αγαπηδάκη είπε πως οι κάτοικοι θα πρέπει να ειδοποιούν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τις δημοτικές Αρχές και να μην κάνουν την ταφή μόνοι τους: “Αναμένουμε να ανοίξει το αποτεφρωτήριο της Λάρισας όπου θα ξεκινήσει πιο εντατικά η καύση παράλληλα με την συλλογή ”

Τέλος ερωτηθείσα για τη χρονική συγκυρία οπότε και ανακοινώθηκε η αποχώρηση του κ Ζαούτη από την ηγεσία του ΕΟΔΥ η κ. Αγαπηδάκη τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση καθώς ήταν ήδη δρομολογημένη: “Είχε ήδη δρομολογηθεί καθώς είχαμε περάσει από την Βουλή διάταξη για τη νέα διοικητική οργάνωση του ΕΟΔΥ όπου θα γίνουν και οι απαραίτητες αλλαγές και στα πρόσωπα. Για να απαντήσω και στα fake news λοιπόν που διακινούνται, οι αλλαγές αυτές είχαν δρομολογηθεί και αναμένουμε και την έκδοση του ΦΕΚ. Κανείς δεν είναι μόνιμος, ούτε κι εγώ, κανείς μας”.

Διαβάστε επίσης

Ένα αγόρι εξετάστηκε από 17 γιατρούς για τον χρόνιο πόνο που είχε – Το ChatGPT βρήκε τη διάγνωση

Ελλείψεις φαρμάκων: Οι εξαγωγές, οι φαρμακαποθήκες, η ΕΕ και ο Απόστολος Βαλτάς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.