Τα ρευματικά νοσήματα στον 21ο αιώνα, στο επίκεντρο της 87ης ΔΕΘ

Με δύο εκδηλώσεις που έχουν θέμα «Τα ρευματικά νοσήματα στον 21ο αιώνα» και τις «Προκλήσεις στην περίθαλψη των ασθενών με χρόνια νοσήματα στη Β. Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθούν στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου (17:00-19:00) στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός (Αίθουσα C) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα “ΡευΜΑζήν”, δίνει το παρών στην 87η ΔΕΘ.

Η εκδήλωση με θέμα «Τα ρευματικά νοσήματα στον 21ο αιώνα» που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στοχεύει στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού για τα ρευματικά νοσήματα και τις σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Επίσης θα γίνει και η παρουσίαση του νεοσύστατου Συλλόγου Ρευματοπαθών Βορείου Ελλάδος, που στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες των ρευματοπαθών στη Βόρεια Ελλάδα σε θέματα ενδυνάμωσης των ασθενών αλλά και διεκδίκησης καλύτερων παροχών υγείας.

ΡευΜαζήν

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αρχίσει με την παρουσίαση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Βορείου Ελλάδος από τη δικηγόρο υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων ασθενών ΡευΜΑζήν Μ. Χατζηγεωργίου. Θα ακολουθήσουν ομιλίες με θέματα:

* «Φλεγμονώδεις αρθρίτιδες- Σύγχρονη αντιμετώπιση» του στρατιωτικού ιατρού διευθυντή του Ρευματολογικού Τμήματος 424 ΓΣΝΘ Π. Βουνοτρυπίδη,

* «Φυσικοθεραπευτική παρέμβαση παιδιών και ενηλίκων με Ρευματικό Νόσημα» της φυσικοθεραπεύτριας, επιστημονικής συνεργάτιδας του Παιδιατρικού Ανοσολογικού Ρευματολογικού Κέντρου Αναφοράς (Π.Α.Ρ.Κ.Α.) A’ Παιδιατρικής Ιπποκρατείου Μ. Σταυρακίδου,

* «Ψυχολογική στήριξη ανηλίκων και ενηλίκων ασθενών και του οικογενειακού περιβάλλοντος» του παιδοψυχιάτρου, διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Β. Νταφούλη και

* «Πόσο σημαντική είναι η διατροφή στη διαχείριση των ρευματικών νοσημάτων;» της διαιτολόγου -διατροφολόγου Χ. Μαστορή

Τα ρευματικά νοσήματα στον 21ο αιώνα

Στην εκδήλωση με θέμα «Προκλήσεις στην περίθαλψη των ασθενών με χρόνια νοσήματα στη Β. Ελλάδα», που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Σεπτεμβρίου θα συζητηθούν με διάφορους εμπλεκόμενους φορείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρόνιοι ασθενείς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας- Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Ομιλητές θα είναι οι: Ε. Βασιλειάδου υποδιοικήτρια 4ης ΥΠΕ, Α. Γαρύφαλλος καθηγητής Παθολογίας Ρευματολογίας, διευθυντής Δ’ Παθολογικής Κλινικής Α.Π.Θ, Μ. Δερμετζοπούλου αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΠΚΜ , Α. Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Ο. Κάτσακας διοικητής νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», Π. Πρατσίδου-Γκέρτση παιδίατρος,-πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΡευΜΑζήν, Ε. Σμυρνάκης αναπληρωτής καθηγητής ΠΦΥ & Ιατρικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ και Ο. Τζέτζη παιδίατρος, πρόεδρος Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης 

Μεταβολικό Σύνδρομο και Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα: Πώς συνδέονται;

Αγαπηδάκη για Ζαούτη: Η αποχώρηση ήταν δρομολογημένη, κανείς δεν είναι μόνιμος – Τι είπε για το νερό της Θεσσαλίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.