Βαρτζόπουλος: Τους επόμενους μήνες ξεκινούν οι εργασίες για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Εντός των επόμενων μηνών οι εργασίες για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και θα μπουν οι πρώτες μπουλντόζες.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος μετά τη συνάντηση ου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η ανέγερση του Ογκολογικού Νοσοκομείου βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, πρόσθεσε.

“Για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, η υπόθεση έχει τελειώσει. Έχει υπογραφεί η σύμβαση του χρηματοδότη, που είναι το Ίδρυμα Νιάρχος, με τους ανάδοχους κατασκευαστές και ελπίζουμε ότι εντός των επομένων μηνών θα μπουν οι πρώτες μπουλντόζες. Όσον αφορά το Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αυτό είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και σε μερικούς μήνες θα μπορούν να γίνουν πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες”, είπε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην ελληνική κοινωνία στα τέλη του 2025, θα παρέχει δευτεροβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και τριτοβάθμια παιδιατρική περίθαλψη για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας παράλληλα το δίκτυο υπηρεσιών υγείας για παιδιά και εφήβους σε ολόκληρη τη χώρα.

Το νοσοκομείο θα βρίσκεται στο Φίλυρο, στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, και θα προσφέρει όλες τις βασικές κλινικές υπηρεσίες, από επείγοντα περιστατικά και πλήθος χειρουργικών ειδικοτήτων, μέχρι τμήματα καρδιολογίας, αιμοκάθαρσης και ογκολογίας, καθώς και νεογνική και παιδιατρική εντατική φροντίδα. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτίριο, δίπλα στο νοσοκομείο, θα στεγάζεται το νέο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, το οποίο θα διαθέτει ιδιωτικούς υπαίθριους κήπους και χώρους παιχνιδιού. Παράλληλα, ένα τρίτο κτίριο θα στεγάζει πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις διδασκαλίας και έρευνας.

Στο μεταξύ, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, αναμένεται να θέσει αύριο στον υπουργό Υγείας το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Διαβάστε επίσης

Μόλις το 10% των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης δίνει σωστές οδηγίες για την εκτέλεση ΚΑΡΠΑ

Έλληνες γιατροί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έσωσαν τη ζωή Τουρκάλας τουρίστριας που έπαθε έμφραγμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.