ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γνωστό γλύκισμα- Ενέχει κίνδυνο πνιγμού

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), επικαλούμενος κίνδυνο πνιγμού, ανακαλεί – εσπευσμένα- γλύκισμα από την Κίνα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ αναφέρει ότι ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση στην Ελλάδα μέσω Ολλανδίας γλυκισμάτων, «για τα οποία διαπιστώθηκε ότι ενέχουν κίνδυνο πνιγμού, καθώς κατά τη χρήση τους μπορεί να σπάσει μέρος της συσκευασίας και να αποσπαστούν κομμάτια πλαστικού».

Πρόκειται για τα προϊόντα «Funny Candy Cupcake Cup 40gr», προέλευσης Κίνας και με αριθμούς παρτίδων KD2349-12-21, KD2577-03-22, KD2828-06-22, KD2972-07-22, KD3251-08-22.

ΕΦΕΤ Ανακαλεί γνωστό γλύκισμα- Ενέχει κίνδυνο πνιγμού.jpg

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω εικονιζόμενα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ 

Ο ΕΦΕΤ, ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση στην Ελλάδα μέσω Ολλανδίας γλυκισμάτων, για τα οποία διαπιστώθηκε ότι ενέχουν κίνδυνο πνιγμού, καθώς κατά τη χρήση τους μπορεί να σπάσει μέρος της συσκευασίας και να αποσπαστούν κομμάτια πλαστικού. Πρόκειται για τα προϊόντα “Funny Candy Cupcake Cup 40gr”, προέλευσης Κίνας και με αριθμούς παρτίδων KD2349-12-21, KD2577-03-22, KD2828-06-22, KD2972-07-22, KD3251-08-22.

Ο ΕΦΕΤ, ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω εικονιζόμενα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης 

ΓΓ Υπ. Υγείας: Οι πρώτες αποκλειστικές δηλώσεις, τα προσωπικά στοιχήματα και το who is who

Το LSE, οι φωτιές, το PIF και ένα κουΐζ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.