ΕΚΑΒ: Αύριο, (18/7) η προκήρυξη για 250 διασώστες στην Αττική

Αύριο, Τρίτη 18 Ιουλίου βγαίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη 250 διασωστών του ΕΚΑΒ στην Αττική, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στο πλαίσιο αυτό αύριο αναμένεται να ανέβει στην πλατφόρμα της 1ης ΥΠΕ, η προκήρυξη για την πρόσληψη 250 ατόμων για πληρώματα ΕΚΑΒ στο λεκανοπέδιο.

Μια από τις πρώτες και κεντρικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού είναι η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα η αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι νέες επικουρικές προσλήψεις 250 διασωστών

Σημειώνεται πως, ήδη υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών για επιπλέον ενίσχυση του ΕΚΑΒ, απόφαση για πρόσληψη 250 ατόμων με συμβάσεις δύο (2) ετών ως Επικουρικό Προσωπικό κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στην Αττική, μέσω της πλατφόρμας της 1ης ΥΠΕ, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 28 Ιουλίου.

Επίσης, «τρέχει» η διαδικασία για πρόσληψη 280 ατόμων μόνιμου προσωπικού, η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, οι θέσεις αυτές προχωρούν μέσω ΑΣΕΠ τον Σεπτέμβριο.

Μοτοσικλέτες στα νησιά

Σε έξι νησιά με πολύ υψηλή τουριστική κίνηση (Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο) έχουν φτάσει ήδη μοτοσικλετιστές προκειμένου να συνδράμουν παρεμβαίνοντας άμεσα σε περιστατικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας μοτοσικλετιστής μεταφέρεται σε κάθε νησί και θα παρέχει υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι τη νύχτα, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην Αττική όπου οι μηχανές άμεσης επέμβασης δε βγαίνουν νύχτα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ολοκληρώνεται 31 Αυγούστου, εκτός εάν λόγω τουρισμού και κίνησης απαιτηθεί σε ορισμένα νησιά να παραταθεί για ακόμη μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης 

Έτοιμοι οι νέοι οδηγοί του ΕΚΑΒ από τις Ένοπλες Δυνάμεις – Τι θα ακολουθήσει

Τουρισμός Υγείας: Έρχεται σύσταση για τον περιορισμό των ωαρίων, που θα κρυοσυντηρούνται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.