Τουρισμός Υγείας: Έρχεται σύσταση για τον περιορισμό των ωαρίων, που θα κρυοσυντηρούνται

Έρχεται σύσταση από την Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για τον περιορισμό του αριθμού των ωαρίων, που θα συλλέγονται και θα κρυοσυντηρούνται. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της αρμόδιας Αρχής Νίκος Βραχνής, μιλώντας σε διεθνή ημερίδα της ΕΛΙΤΟΥΡ, με θέμα Τουρισμός Υγείας 2023, που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βραχνής, απαντώντας στην έκκληση του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου Β για τον περιορισμό του γενετικού υλικού, που χρησιμοποιείται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, προκειμένου να μην πάει χαμένο, είπε ότι επίκειται σύσταση για τον περιορισμό του αριθμού των ωαρίων, που γονιμοποιούνται ανά κύκλο, έτσι ώστε να μην περισσεύει γονιμοποιημένο γενετικό υλικό.

Η σύσταση και το πλαίσιο

Ο τομέας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, γνωστός και ως τουρισμός γονιμότητας, είναι το “καμάρι” του Τουρισμού Υγείας, μιας και κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε στην ημερίδα ο “πατριάρχης” της εξωσωματικής γονιμοποίησης, γενικός γραμματέας της Ελληνικής εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ Κωνσταντίνος Πάντος, έρχονται στη χώρα μας 7.000 τουρίστες, αποκλειστικά για να δοκιμάσουν κάποια από τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να γίνουν γονείς.

- Advertisement -

Ο κ. Πάντος εκτίμησε πως η χώρα μας θα ανέβει κι άλλες θέσεις στη διεθνή κατάταξη στον συγκεκριμένο τομέα και ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα γυναικών, οι οποίες κατάφεραν να γίνουν μητέρες και, μάλιστα, επισκέπτονται ξανά την Ελλάδα, για να κάνουν και δεύτερο παιδί.

Ο κ. Βραχνής σχολίασε ότι οι 7.000 κύκλοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που γίνονται στη χώρα μας ετησίως, μπορούν ακόμη και να τριπλασιαστούν τα αμέσως επόμενα χρόνια, λόγω των ευνοϊκών αλλαγών στο νομικό πλαίσιο.

Μια σημαντική επένδυση

Οι τουρίστες υγείας και ευεξίας δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά, όταν επισκέπτονται τη χώρα μας. Ξοδεύουν 60% περισσότερα χρήματα, σε σύγκριση με τον μέσο τουρίστα.

Ο τομέας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι διακοπές ευεξίας σε ιαματικές πηγές και σπα, καθώς και ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελούν κάποια από τα πολύ «δυνατά χαρτιά» της χώρας στον διεθνή ανταγωνισμό, για μορφές τουρισμού που είναι σε διαρκή άνθηση.

Την αύξηση των επενδύσεων στον τουρισμό υγείας «βλέπει» και ο περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ Γιώργος Πατούλης.

«Ο ιατρικός τουρισμός πλέον δημιουργεί μεγαλύτερες δυνατότητες και ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να βλέπουμε περισσότερες συμμετοχές σε αυτό το εγχείρημα. Η βάση είναι το πολύ καλό ιατρικό δυναμικό και οι δομές, που συνεχώς βελτιώνονται. Θα ανέβουμε και σε άλλους τομείς, όπως η οφθαλμολογία, η πλαστική και η ρομποτική χειρουργική», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. «Είναι αυτονόητο ότι θα έχουμε συνεργασία ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με όλους τους συναρμόδιους φορείς για τον ιατρικό τουρισμό και τον τουρισμό ευεξίας. Η ομάδα κερδίζει και όχι ένας παίχτης μόνος τους».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάριος Σενετάκης δήλωσε: «Μας ενδιαφέρει στο Υπουργείο Ανάπτυξης να συνδράμουμε είτε μέσω της έρευνας είτε μέσω της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη αυτής της νέας μορφής τουρισμού».

Διαβάστε επίσης

Έτοιμοι οι νέοι οδηγοί του ΕΚΑΒ από τις Ένοπλες Δυνάμεις – Τι θα ακολουθήσει

3 κόλπα για να καταλάβετε αν ένα καρπούζι είναι ώριμο – Τι έδειξε νέα έρευνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.