ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης συμπληρώματος διατροφής – Περιέχει μη εγκεκριμένη ουσία 

Ο ΕΟΦ, προχώρησε στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής SKULL LABS CRUSHER STIMFREE, μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alpha-glycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food)

Το προϊόν, που δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, έχει γεύση Exotic και Orange-Mango και είναι της εταιρείας FITNESS AUTHORITY Spzoo Πολωνίας (παραγωγός). Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, προμηθεύτριες εταιρείες του προϊόντος στην ελληνική αγορά εκτός από τον παραγωγό είναι και οι εταιρείες General Group EOOD, Βουλγαρίας και VM SPORT EOOD, Βουλγαρίας. Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται να εφαρμόσουν την απόφαση του ΕΟΦ, η οποία αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας.

Ανάκληση γνωστού σαμπουάν 

Στο μεταξύ, στην άμεση ανάκληση γνωστού σαμπουάν που κυκλοφορεί στην φαρμακευτική αγορά για τον περιορισμό της τριχόπτωσης, προχώρησε σήμερα ο ΕΟΦ, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν.

Πρόκειται για καλλυντικό προϊόν όπου σε συγκεκριμένη παρτίδα βρέθηκε να υπάρχει απαγορευμένη ουσία.

Η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, αφορά το «Σαμπουάν Fair Hair Caduta Τριχόπτωση» και συγκεκριμένα για την παρτίδα με αριθμό 02150118.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει:

«Την ανάκληση της παρτίδας 02150118 του καλλυντικού προϊόντος «Σαμπουάν Fair Hair CadutaΤριχόπτωση», διότι σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ σε δείγμα του προϊόντος το προϊόν περιέχει την ουσία 1,4 Dioxane, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο των συστατικών που απαγορεύονται στα καλλυντικά (Παράρτημα ΙΙ του Κανονισμού 1223/2009), β). Η εταιρεία FAIR HAIR Ι. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της ανωτέρω παρτίδας, προκειμένου να την αποσύρουν.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Διαβάστε επίσης 

Καύσωνας «Κλέων»: Πώς θα αποφύγετε θερμική εξάντληση και θερμοπληξία – Συστάσεις ΓΓΠΠ

Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση 136 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Ο αποφασιστικός Χρυσοχοΐδης και το «Πόλεμος και Ειρήνη Νο 2»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.