ΕΟΦ: Ανακαλεί από την αγορά γνωστό σαμπουάν για την τριχόπτωση

Στην άμεση ανάκληση γνωστού σαμπουάν που κυκλοφορεί στην φαρμακευτική αγορά για τον περιορισμό της τριχόπτωσης, προχώρησε σήμερα ο ΕΟΦ, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν.

Πρόκειται για καλλυντικό προϊόν όπου σε συγκεκριμένη παρτίδα βρέθηκε να υπάρχει απαγορευμένη ουσία.

Η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, αφορά το «Σαμπουάν Fair Hair Caduta Τριχόπτωση» και συγκεκριμένα για την παρτίδα με αριθμό 02150118.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει:

«Την ανάκληση της παρτίδας 02150118 του καλλυντικού προϊόντος «Σαμπουάν Fair Hair CadutaΤριχόπτωση», διότι σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ σε δείγμα του προϊόντος το προϊόν περιέχει την ουσία 1,4 Dioxane, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο των συστατικών που απαγορεύονται στα καλλυντικά (Παράρτημα ΙΙ του Κανονισμού 1223/2009), β). Η εταιρεία FAIR HAIR Ι. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της ανωτέρω παρτίδας, προκειμένου να την αποσύρουν.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

ΕΟΦ: Προσοχή για αλοιφή που υπόσχεται πως θεραπεύει τις παθήσεις των αρθρώσεων

Στο μεταξύ, με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των πολιτών, για το προϊόν «OSTELIFE FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως κρέμα/αλοιφή παρουσιάζεται με θεραπευτικές ενδείξεις σε παθήσεις των αρθρώσεων (θεραπεύει την φλεγμονή στις αρθρώσεις, καταπολεμά το πρήξιμο και τις φλεγμονές, εξαλείφει τον πόνο, συντελεί στην αναγέννηση του χόνδρου) χωρίς να έχει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ.

Στις ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα ενάντια σε παθήσεις των αρθρώσεων κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, παραπλανώντας των καταναλωτή ο οποίος καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας ή να επικοινωνήσει με κάποιο τηλεφωνικό κέντρο, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.

Διαβάστε επίσης 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Το ΕΣΥ χρειάζεται ανασυγκρότηση – 5+1 προτάσεις

O Δημήτρης και τα στοιχεία, οι γκρίνιες για τις συνδρομές και η νέα μπηχτή Ολύμπιου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.