Μητσοτάκης από το Υπ. Υγείας: Ίσως και σήμερα η ΠΝΠ για τα μικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ

Τα μικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ, ο σχεδιασμός για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, αποτέλεσαν βασικά σημεία της συνάντησης του πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ίσως και σήμερα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ

«Αποδέχθηκα την εισήγηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ώστε πιθανότατα και σήμερα να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την αξιοποίηση Ενόπλων Δυνάμεων και Πυροσβεστικής στο ΕΚΑΒ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Αυτό, όπως είπε, δεν αποτελεί υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ, καθώς οι αλλαγές για το ΕΚΑΒ θα προχωρήσουν, όπως έχουν δρομολογηθεί.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί, για να είναι το σύστημα υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών και ανέφερε ότι σύντομα οι πολίτες θα δουν ανακαινισμένα Κέντρα Υγείας και δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που έχει γίνει με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τόνισε ότι θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία του έργου στο Υπουργείο Υγείας, συμπληρώνοντας ότι το στοίχημα της Υγείας θα το κερδίσουμε όλοι μαζί.

«Έχουμε στα χέρια μας τον μπλε φάκελο, που περιγράφει τις δεσμεύσεις για να αυξήσουμε τον βαθμό πρόσβασης και εξυπηρέτησης των πολιτών στο ΕΣΥ», είπε από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε σαφείς οδηγίες .

Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί έφτασε στο Υπουργείο Υγείας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τη δεύτερη από τις επισκέψεις που έχει ξεκινήσει στα Υπουργεία.

 

Στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας τον περίμενε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ανέβηκαν μαζί στον δεύτερο όροφο, όπου είναι το γραφείο του Υπουργού και για την συνάντηση εργασίας, στην οποία μετείχαν η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου.

Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η υγεία θα είναι προτεραιότητα στη δεύτερη θητεία του, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Στην είσοδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν, επίσης, εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Διαβάστε επίσης

Ο Μπάμπου στη Βουλή! Το ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης από έναν σκύλο-οδηγό

Συναγερμός στην ΕΕ για τις ελλείψεις φαρμάκων – Τι ζητάνε οι 27 από την Κομισσιόν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.