Τι απαντά το ΕΚΑΒ για τον θάνατο τουρίστριας στη Θάσο

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τον θάνατο  45χρονης τουρίστριας σε παραλία της Θάσου προχώρησε το ΕΘνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές περί 50λεπτης καθυστέρησης της άφιξης του ασθενοφόρου, το ΕΚΑΒ περιγράφει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το ασθενοφόρο έφτασε στην παραλία σε 32 λεπτά.

Ανακοίνωση ΕΚΑΒ

“Βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχειών του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, στις 27 Ιουνίου 2023 στις 11:45 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε κλήση από τη περιοχής της παραλίας Αστρίδας Θάσου, σχετικά με περιστατικό πνιγμού γυναίκας με αναφερομένη μη ύπαρξη ζωτικών σημείων“, αναφέρει και προσθέτει:

“Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου, του οποίου το πλήρωμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρέδιδε επείγον περιστατικό αγγειακού εγκεφαλικού στο Κέντρo Υγείας Πρίνου. Εντός λίγων λεπτών το ασθενοφόρο αναχώρησε από το Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στη παραλία Αστρίδας (επαρχιακό οδικό δίκτυο απόστασης 35 χλμ) σε 32 λεπτά.

Στο σημείο του συμβάντος βρισκόταν και ιδιώτης ιατρός, ο οποίος αφού παρείχε ιατρικές πρώτες βοήθειες αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) διαπίστωσε το θάνατο της άτυχης τουρίστριας. Θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Τομέας Θάσου αποτελεί έναν εκ των Τομέων του ΕΚΑΒ στη χώρα, που όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τη Κυβέρνηση, θα ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων“.

Διαβάστε επίσης 

Κ. Μητσοτάκης: Μικτά πληρώματα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με προσωπικό από Ένοπλες Δυνάμεις και Πυροσβεστική

Στον Ευαγγελισμό η πρώτη επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.