Ο Μπάρακ Ομπάμα το απόγευμα της Πέμπτης στο ΙΣΝ – Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η επόμενη γενιά ηγετών

Για δεύτερη φορά ο Μπάρακ Ομπάμα θα βρεθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference 2023 που φέτος είναι αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες επιστημονικές εκδηλώσεις στη χώρα μας, καθώς θα παραβρεθούν επιφανείς ερευνητές και ακτιβιστές από ένα ευρύ φάσμα κλάδωνμκαι θα μιλήσουν για την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, και μεταξύ άλλων, για θέματα, όπως η μοναξιά και οι επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία, ο ρόλος της τέχνης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, η σημασία των κοινωνικών δομών, καθώς και η ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το SNF Nostos Conference 2023 ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Ο Μπάρακ Ομπάμα στο ΙΣΝ

Ο Μπάρακ Ομπάμα επιστρέφει για δεύτερη φορά στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), από όπου μίλησε το 2016 κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του. Στο SNF Nostos Conference, ο Barack Obama θα συζητήσει την Πέμπτη 22 Ιουνίου (17:30 – 18:15) τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο (φωτό).

 

 

 

 

 

Επίσης στο Συνέδριο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η συνιδρύτρια του Bring Change to Mind, η γνωστή ηθοποιός Glenn Close, η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του The Goldie Hawn Foundation I MindUP, η επίσης γνωστή ηθοποιός Goldie Hawn, ο συνιδρυτής του March For Our Lives, David Hogg, ο κριτικός αρχιτεκτονικής, Michael Kimmelman, ο παιδοψυχίατρος και ιδρυτής του Child Mind Institute, Harold S. Koplewicz, και ο ψυχίατρος, Sander Markx.

Παρούσα και η Valerie Biden Owens, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που διεξήγαγε προεδρική εκστρατεία -αυτή του αδελφού της, Joseph R. Biden, Jr, όπως και ο τέως Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Σκάκι, Πρόεδρος Renewed Democracy Initiative (RDI) Αργηγός της Ρωσικής Αντιπολίτευσης Garry Kasparov.

 

 

 

 

 

 

Το SNF Nostos Conference αποτελεί μια ανοιχτή για όλους συμμετοχική εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development). Στο SNF Nostos Conference ενεργό ρόλο έχει το SNF Nostos Youth Advisory Committee, που αποτελείται από μια ομάδα νέων ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, θέσεις και οπτικές.

Οι συζητήσεις του SNF Nostos Conference πραγματοποιούνται στην πλειονότητά τους στα αγγλικά, με δυνατότητα διερμηνείας στα ελληνικά, μέσω ακουστικών. Οι παρακάτω συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στα ελληνικά:

1. Η συζήτηση «Ακούγοντας τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας για τη δημιουργία βιώσιμων αλλαγών για παιδιά και εφήβους: Προσπάθειες υπό την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (CAMHI) στην Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και στα ελληνικά (22/06, 09:20, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ),

2. Η συζήτηση «Τάσος Μπακασέτας: Οι προκλήσεις για την ψυχική υγεία όταν βρίσκεσαι στην κορυφή» (22/06, 14:30, Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ) θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στα ελληνικά.

 

 

 

3. Η συζήτηση «Συμπτώματα της νέας εποχής: Πώς η δυσλειτουργική χρήση της τεχνολογίας επηρεάζει την ψυχική υγεία των εφήβων» (22/06, 16:10, Υποδοχή ΕΒΕ).

Παράλληλα όλες οι συζητήσεις θα παρουσιαστούν με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και ζωντανό υποτιτλισμό (live captioning) στα αγγλικά.

Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ώρα προσέλευσης.

Ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στις ώρες, ημέρες και αίθουσες που θα πραγματοποιηθούν οι εκάστοτε συζητήσεις.

*Θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία για την παρακολούθηση της συζήτησης του Barack Obama με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο. Εάν δεν έχετε προχωρήσει σε εγγραφή και κατοχύρωση θέσης για την παρακολούθηση της συζήτησης, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μέσω της οθόνης στην κεντρική σκηνή, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Συνεδρίου 

Διαβάστε επίσης

Η αναβάθμιση του ΕΣΥ και η άποψη των νέων – Τι άλλαξε

8 συμβουλές για μοναδικές εμφανίσεις στην παραλία αν είστε άνω των 55-60 ετών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.