Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Νοσοκομεία αρνούνται να χορηγήσουν εκλογική άδεια σε γιατρούς

Διοικήσεις νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες σε γιατρούς, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν κάνει νοσοκομειακοί γιατροί στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, (ΟΕΝΓΕ).

Αναλυτικότερα η ΟΕΝΓΕ με σχετική της ανακοίνωση αναφέρει ότι η Ομοσπονδία έχει λάβει καταγγελίες – από μόνιμους, ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς από διάφορες περιοχές της χώρας – πως διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να τούς χορηγήσουν εκλογικές άδειες, επικαλούμενες “επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες”, τις οποίες αιφνίδια θυμήθηκαν τρεις μέρες πριν από τις εκλογές. Και συνεχίζουν:

«Είναι πρόκληση στο βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών υγείας, να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές. Είναι πρόκληση να εμποδίζουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με πρόσχημα δήθεν την προστασία της υγείας του λαού, αυτοί που την θυσιάζουν καθημερινά για τα κέρδη των λίγων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Έχουμε ως Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, λάβει καταγγελίες από συναδέλφους (μόνιμους, ειδικευόμενους και αγροτικούς) από διάφορες περιοχές της χώρας πως διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες στους γιατρούς επικαλούμενες «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες», τις οποίες αιφνίδια θυμήθηκαν τώρα τρεις (3) μέρες πριν τις εκλογές και τις οποίες δεν είχαν φροντίσει να καλύψουν τόσα χρόνια.

Η άρνηση αυτή σαφέστατα αποτελεί παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό να παρέμβουν άμεσα και να αναιρέσουν αυτές τις προκλητικές και έκνομες «απαγορεύσεις», προκειμένου οι συνάδελφοι να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Είναι πρόκληση στο βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών υγείας, να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές.

Είναι πρόκληση να εμποδίζουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με πρόσχημα δήθεν την προστασία της υγείας του λαού, αυτοί που την θυσιάζουν καθημερινά για τα κέρδη των λίγων».

Διαβάστε επίσης 

Συμφωνία Υπουργείου Υγείας – Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αναβάθμιση του ΕΣΥ

Θύελλα αντιδράσεων από τους γιατρούς για τις ασφαλιστικές εισφορές – Παραίτηση Κατρούγκαλου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.