ΕΟΦ: Νέα προειδοποίηση για συμπληρώματα διατροφής μέσω Διαδικτύου

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε ανακοίνωσή του καλεί τους καταναλωτές
να μην αγοράζουν, ούτε να χρησιμοποιούν δύο συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής, η χρήση των οποίων είναι «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».

Όπως κάνει γνωστό, ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τις ισπανικές αρχές ότι τα συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα.

«Η σιλδεναφίλη, συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων επικίνδυνη για την δημόσια υγεία», σημειώνει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωση ΕΟΦ

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις ισπανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων “MERO MACHO” και “MERO MACHO PREMIUM”. Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτά περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη, συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Διαβάστε επίσης 

Στα ύψη η πίεση των Ελλήνων – Συμβουλές από τον ΕΟΔΥ

ΕΟΠΥΥ: Στο 100% η κάλυψη των δαπανών υγείας για τους τραυματίες στο δυστύχημα των Τεμπών – Όλη η διαδικασία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.