Σεμινάρια ΠΦΣ για φαρμακοποιούς σε Αθήνα και Κιλκίς

Με την συμμετοχή δεκάδων φαρμακοποιών από την Αττική πραγματοποιήθηκαν τα
δύο πρώτα εκπαιδευτικά σεμινάρια παρασκευής γαληνικών σκευασμάτων που
διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), στην Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ.

H διασφάλιση της ποιότητας των γαληνικών σκευασμάτων στο εργαστήριο του φαρμακείου και οι βέλτιστες τεχνικές παρασκευής τους, αποτελούν τον πυρήνα της εκπαίδευσης των φαρμακοποιών στον κύκλο των σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στην Αθήνα για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του εργαστήριου του φαρμακείου, στο πλαίσιο του μεγάλου Εκπαιδευτικού Προγράμματος του ΙΔΕΕΑΦ, υπό την ευθύνη και εποπτεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η σημασία της εκπαίδευσης

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το φαρμακείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Για τον λόγο αυτό οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να εκπαιδεύονται και να εξειδικεύονται. Ο ΠΦΣ εδώ και 4 χρόνια έχει ξεκινήσει να αναδιοργανώνει σειρές εκπαιδευτικών σεμιναρίων και οι συνάδελφοι σε ολόκληρη την Ελλάδα ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό. Ήρθε και η σειρά της Αθήνας» επεσήμανε ο κ. Βαλτάς.

Ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και α’ αντιπρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Σεραφείμ Ζήκας ανέφερε πώς οι φαρμακοποιοί ανταποκρίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα στις εκπαιδευτικές δράσεις του Ινστιτούτου, αντιλαμβανόμενοι τον καθοριστικό νέο ρόλο του Φαρμακείου που διαμορφώνουν οι σύγχρονες συνθήκες στην Δημόσια Υγεία.

Ο κ. Στέλιος Καλογερόπουλος, Γραμματέας του Φ.Σ. Αττικής και γ’ αντιπρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε ότι μέσω της εξειδικευμένης γνώσης του φαρμακοποιού, το φαρμακείο γίνεται βιώσιμο και εξελίσσεται στο νέο περιβάλλον. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Ηλίας Καναβός απ’ την εταιρεία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ που είναι χορηγός των σεμιναρίων, μαζί με την εταιρεία FAGRON.

Επόμενες δράσεις 

Θα ακολουθήσουν αλλά δύο σεμινάρια στις 13 & 14 Μάιου, τα οποία θα διεξαχθούν και αυτά στο Εργαστήριο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επιστημονική ευθύνη του Επ. Καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, κ. Παρασκευά Δάλλα.

Τα σεμινάρια με θέμα: «Υποδειγματική Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων-Διασφάλιση Ποιότητας στο εργαστήριο του Φαρμακείου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία», τελούν υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πατρών και ΑΠΘ.

Τα συγκεκριμένα σεμινάρια αφορούν τους Φαρμακοποιούς της Αττικής και του Πειραιά με την συνεργασία και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν 14 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.

Διαβάστε επίσης 

Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Μετά από αυτές τις τρεις επεμβάσεις “εκτοξεύονται” οι πιθανότητες να τις πάθετε

Κατασκήνωση για παιδιά, ΑμΕΑ και ηλικιωμένους – Οι ημερομηνίες αιτήσεων στον Δήμο Αθηναίων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.