ΙΣΑ και Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία ενάντια στον καρκίνο του δέρματος

Ενάντια στον καρκίνο του δέρματος ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, που συμμετέχουν στη δράση της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας ΔΕΡΜΑΪΟΣ 2023.

Μια σημαντική δράση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης και Ενημέρωσης για το Μελάνωμα, στην πλατεία Κοτζιά. Την ενημέρωση και τις δωρεάν εξετάσεις του κοινού έκαναν ο Πρόεδρος και ο γ. Γραμματέας της ΕΔΑΕ κ.κ. Ιωάννης Μπάρκης και Δημήτρης Σγούρος, σε συνεργασία, με δερματολόγους από νοσοκομεία της Αττικής.

Πώς θα προλάβουμε τον καρκίνο του δέρματος

Ο  καρκίνος του δέρματος μπορεί να προληφθεί με τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας, από την ηλιακή ακτινοβολία και με το συχνό έλεγχο της υγείας του δέρματος. Είναι ανησυχητικό ότι μόνο  το 2020, περισσότερα από 1.300 περιστατικά μελανώματος καταγράφηκαν στη χώρα μας.

O Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του δήλωσε τα εξής:

«Συγχαίρω την προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική εταιρεία, με την ετήσια διοργάνωση «ΔερΜάϊος» που έχει γίνει θεσμός. Επενδύουμε στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του δέρματος. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Περιφέρεια Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ ,αγκαλιάζουμε τέτοιες ενέργειες, με όλες μας τις δυνάμεις και προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ,με γνώμονα την πρόληψη που είναι προτιμότερη και καλύτερη από την θεραπεία».

Διαβάστε επίσης

Γεράσιμος Σιάσος: Ποιος είναι ο καθηγητής – φαβορί για την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Περισσότεροι από 330 ταξιδιωτικοί μπλόγκερς, δημοσιογράφοι και δημιουργοί περιεχομένου συγκεντρώνονται στην Πελοπόννησο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.