Γεράσιμος Σιάσος: Ποιος είναι ο καθηγητής – φαβορί για την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Ο κ. Γεράσιμος Σιάσος ανέκαθεν κοίταγε να κάνει καλά τη δουλειά του και όχι απλά να μην δίνει δικαιώματα, αλλά και να βοηθάει όπου και όπως μπορεί. Άνθρωπος ζεστός, προσηνής και χαμογελαστός, από όταν εργαζόταν στο Ιπποκράτειο ακόμη, οι συνάδελφοί του μιλούσαν για εκείνον με καλά λόγια. Για την εργατικότητά του, για το ήθος του και για τη φιλοδοξία του να είναι ο καλύτερος, να φροντίζει με σεβασμό τους ασθενείς και να ξεχωρίζει.

Με όραμα και με ξεκάθαρους στόχους, ο κ. Σιάσος στην καθημερινότητά του δεν κοιτά ποτέ ρολόι. Δείχνει να έχει αντιληφθεί πλήρως «πώς παίζεται το παιχνίδι» και τρέχει συνεχώς παντού, θέλοντας να έχει ιδία άποψη για τα συμβαίνοντα στον χώρο του Πανεπιστημίου. Ασχολείται ενεργά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στέλνει πάντα links από δημοσιεύματα για την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στον κύκλο των επαφών του.

Αν τα προγνωστικά πέσουν μέσα, ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ αναμένεται να είναι ο νέος Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στη θέση του νυν Πρύτανη Μελέτιου – Αθανάσιου Δημόπουλου, ο οποίος με τη δράση του έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη.

Γεράσιμος Σιάσος: Θα είναι ο νέος Πρύτανης του ΕΚΠΑ;

Πατέρας δύο μικρών παιδιών, ο 44χρονος πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ως φοιτητής ήταν άριστος. Με δύο μεταπτυχιακά, ένα διδακτορικό και μετεκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), διατηρεί ζωηρό ενδιαφέρον για την έρευνα στην Καρδιολογία.
Είναι συγγραφέας (ή συν-συγγραφέας) σε πάνω από 360 δημοσιεύσεις και παράλληλα ασκεί τα καθήκοντά του στη Γ’ Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», στην εγκατάσταση και στη λειτουργία της οποίας πρωτοστάτησε. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει την επιμέλεια και τη σύνταξη 20 βιβλίων και συγγραμμάτων Καρδιολογίας. Η μελέτη, στην οποία υπήρξε πρώτος συγγραφέας της Ιατρικής Σχολής του Harvard και της Mayo Clinic και δημοσιεύθηκε το 2018 στο περιοδικό JACC, ξεχώρισε την ίδια χρονιά ως μία από τις 100 καλύτερες δημοσιεύσεις στην Καρδιολογία.
Συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε σημαντικά διεθνή συνέδρια και οι παρουσιάσεις (abstracts) των εργασιών του υπερβαίνουν τις 200. Επιπλέον αρθρογραφεί στα εγχώρια ΜΜΕ για ιατρικά θέματα της ειδικότητάς του και για γενικότερα θέματα εκπαίδευσης.
Ενδεικτικό της δημοφιλίας του και του σεβασμού, που χαίρει, είναι και το γεγονός ότι εξελέγη ομόφωνα σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες (λέκτορας, επίκουρος καθηγητής, μόνιμος επίκουρος καθηγητής, αναπληρωτής καθηγητής, καθηγητής) στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Μάλιστα στη θέση του προέδρου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ εξελέγη με ποσοστό 80% πριν από δύο χρόνια.

Εμπειρία στη διοίκηση

Η κατά γενική ομολογία επιτυχημένη διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ είναι, μεταξύ άλλων, αυτή που αναμένεται να του εξασφαλίσει τη θέση του πρώτου των πρώτων. Είναι κάτι που τις τελευταίες μέρες συζητείται έντονα στους ιατρικούς κύκλους και, μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι, που βάζουν στοίχημα για την εκλογή του στην Πρυτανεία. Επιπλέον ο κ. Σιάσος έχει διατελέσει πρόεδρος των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο».
Οι εκλογές έχουν οριστεί για την Πέμπτη 11 Μαΐου. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο θα εκλεγούν πρώτα έξι εσωτερικά μέλη, ένα από κάθε μία από τις έξι μεγαλύτερες Σχολές, τα οποία στη συνέχεια θα εκλέξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη. Για τα εσωτερικά μέλη ψηφίζουν όλα τα μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό) του Πανεπιστημίου Αθηνών, 1.600 στο σύνολο τους.
Η ψήφος είναι ταξινομική (δηλαδή ψήφος-δήλωση της πρώτης, της δεύτερης και της τρίτης προτίμησης των ψηφοφόρων). Όσοι υποψήφιοι συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό πρώτων προτιμήσεων, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν στο Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 330 ταξιδιωτικοί μπλόγκερς, δημοσιογράφοι και δημιουργοί περιεχομένου συγκεντρώνονται στην Πελοπόννησο

Βοηθώντας το παιδί στο διάβασμα – Τα λάθη που κάνουμε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.