Οριστικοποιήθηκε η πλήρης κάλυψη δαπανών νοσηλείας των τραυματιών των Τεμπών από τον ΕΟΠΥΥ

Η απόφαση του Οργανισμού για την πλήρη κάλυψη δαπανών νοσηλείας των τραυματιών των Τεμπών από τον ΕΟΠΥΥ έγινε γνωστή με ανακοίνωση που δημοσίευσε η διοικήτριά του, στην οποία δηλώνει: «Με αυτή την απόφαση του ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίνεται για άλλη μία φορά άμεσα, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και προσφέροντας στους πληγέντες τις απαραίτητες για την ανάρρωση και αποκατάστασή τους υπηρεσίες/παροχές χωρίς καμία επιβάρυνση μέσα από το δίκτυο των συμβεβλημένων παρόχων του».

Με αφορμή την πρόσφατη νομοθετική διάταξη στην οποία προβλέφθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει πλήρως τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 σε υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα έξοδα μετάβασής τους σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού, χωρίς οποιαδήποτε συμμετοχή αυτών, καθορίστηκε στις 27/04/2023 με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού η υλοποίηση της ανωτέρω Διάταξης.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις

Επίσης, δυνάμει νομοθετικών ρυθμίσεων ο ΕΟΠΥΥ ορίστηκε ως ο εκτελών την επεξεργασία του Εθνικού Μητρώου Εγκαυματιών από πάσης φύσεως αιτίες και του ανατέθηκε ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαδικασία της κατηγοριοποίησης και της κατά παρέκκλιση κάλυψης και διάθεσης παροχών στους εγκαυματίες (πάσης φύσεως φάρμακα, επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα, επιθέματα, ελαστικά, πιεστικά ενδύματα κ.ά).

Με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού στις 27/04/2023 καθορίστηκε ο τρόπος διάθεσης των απαραίτητων σκευασμάτων/προϊόντων για την ανάρρωση και επούλωση των εγκαυματιών, προσφέροντάς τους, τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα διευρυμένο δίκτυο συμβεβλημένων παρόχων σε όλη την επικράτεια να λαμβάνουν πάσης φύσεως επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Διαβάστε επίσης

Δελφοί: Κίνητρα για καινοτομία θα φέρουν ενίσχυση της φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρώπη

Σε χρώμα μπλε θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο Ρεθύμνου για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.