Σε χρώμα μπλε θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο Ρεθύμνου για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Σε χρώμα μπλε θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο Ρεθύμνου, σήμερα το βράδυ, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής. Ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου έκαναν δεκτό το αίτημα που κατέθεσε στον δήμο η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Make A Wish” Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος» ζητώντας τη συμβολική υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης μέσω της φωταγώγησης ενός ιστορικού μνημείου ή ενός σημείου ορόσημου της πόλης, με «μπλε» χρώμα, στις 29 Απριλίου 2023.

Η απόφαση φωταγώγησης του Δημαρχιακού Μεγάρου Ρεθύμνης με «μπλε» χρώμα λήφθηκε ως κατάθεση συμβολής του Δήμου Ρεθύμνης στη διάδοση του οράματος του οργανισμού και ως αναγνώριση της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλει ο παγκόσμιος φιλανθρωπικός οργανισμός «Make A Wish», ο οποίος δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα για να εκπληρώσει επιθυμίες και ευχές παιδιών που νοσούν.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Make-A-Wish» και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η εκπλήρωση περισσότερων ευχών και η ανάγκη να μοιραστεί ελπίδα, φως, και δύναμη σε όλα εκείνα τα παιδιά που πάσχουν από ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους. Η βοήθεια μπορεί να έχει τη μορφή μίας δωρεάς στο εικονικό συντριβάνι της διαδικτυακής τοποθεσίας www.worldwishday.org ή μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διάδοσης του μηνύματος σε φίλους και συγγενείς.

Η 29η Απριλίου επελέγη ως Παγκόσμια Ημέρα Ευχής (World Wish Day), επειδή την ημέρα αυτή του 1980 εκπληρώθηκε η ευχή του επτάχρονου αμερικανού Κρις Γκρέισιους (1972-1980) να γίνει αστυνομικός. Το παιδί, που έπασχε από λευχαιμία, πέθανε τρεις ημέρες αργότερα, αφότου έλαβε το σήμα του αστυνομικού. Η συγκινητική ιστορία του μικρού Κρις αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία της διεθνούς οργάνωσης Make-A-Wish.

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη Barbie με σύνδρομο Down δίνει μήνυμα συμπερίληψης

“Ένα χάπι την ημέρα σήμερα, ένα χάπι και θεραπευόμαστε για πάντα αύριο”

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.